Nekdanji zvezdnik Prve lige okužen s COVID-19: "Mislil sem, da je gripa"

Foto: Profimedia maska nogometna žoga
Hrvaški napadalec, ki je v Sloveniji branil barve šestih različnih klubov, tudi aktualnega slovenskega prvaka, je zbolel za koronavirusom.
Oglej si celoten članek

Seznamu nesrečnih športnikov, ki so se okužili z novim koronavirusom, se je pridružil tudi hrvaški nogometaš Mate Eterović, ki je bil dolga leta prisoten v slovenskem nogometnem prostoru, kjer je nosil majico Maribora, Aluminija, Nafte, Mure, Rudarja in Domžal.

Dalmatinec z Brača, ki je postal novo žarišče koronavirusa, zaradi česar so na otoku že uvedli omejitve gibanja, prepovedano je pa je tudi zbiranje ljudi, karanteno preživlja doma za zaprtimi vrati svoje sobe.

Podrobnosti je hrvaški napadalec opisal v pogovoru za spletni portal sobotainfo.com.

"Minuli četrtek sem bil na testiranju, v petek pa sem izvedel, da je test na novi koronavirus pozitiven. Pred tem sem imel že nekaj dni simptome, a sem mislil, da je gripa. Poleg vročine in glavobola sem čutil še bolečino v sinusih. Nekaj dni sem odležal in nisem niti razmišljal o tem, da bi lahko imel koronavirus. Ko se je slabo počutje nadaljevalo pa sem se odločil za test, ki je bil, žal, pozitiven," je za sobotainfo povedal Eterović

Mate Eterović je v bil kot član velenjskega Rudarja v sezoni 2013/2014 najboljši strelec Prve Lige TS.

Pojasnil je, da so mu po potrjeni diagnozi misli uhajale predvsem k družini. Ves čas je premleval, s kom je bil v stiku in koga bi moral obvestiti. Čeprav ga je novica šokirala, ga diagnoza ni prestrašila.

Posledično so se morali testirati tudi nekateri družinski člani, rezultati pa so bili na srečo negativni. V izolaciji mora ostati do 27. maja, prosti čas za izkorišča za učenje, saj je v zaključni fazi pridobivanja UEFA A licence.

Konkretnejših zapletov glede poteka bolezni ni omenjal, tako da gre očitno za blažjo obliko.

Foto: Profimedia mate eterović

Najtežje mu je, ker ne more preživljati časa z otroki. "Seveda je težko. Časa ne moreš preživljati s tistimi, ki jih imaš najraje. Žena mi hrano pusti pred vrati, da nimamo nobenega kontakta. Ampak tudi v takšni situaciji mora človek ostati pozitiven," je povedal.

Dodal je še, da ni povsem prepričan, kje se je okužil, da pa na nikogar ne namerava kazati s prstom.  "To so trenutki, ko je potrebno stopiti skupaj in premagati ta virus. Prava borba nas čaka šele po koncu te epidemije," je poudaril 35-letnik.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.