Nekdo je lahko tudi zdrav: vrača se Iniesta

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Serijo poškodb pri Barceloni je vsaj za trenutek prekinila vest, da se bo vezist Andrés Iniesta v kratkem vrnil po treh tednih odsotnosti. To je na ponedeljkovi novinarski konferenci povedal zdravnik Kataloncev Richard Pruna, ki je še oznanil, da je bila operacija kolena Ibrahima Afellayja uspešna, Nizozemec pa naj bi se vrnil v roku šestih mesecev. Pruna je moral odgovarjati tudi na manj prijetna vprašanja – kako je možno, da je poškodovanih toliko nogometašev?
Oglej si celoten članek

Poškodba Erica Abidala na gostovanju pri Sportingu Gijonu je bila že osma v letošnji sezoni FC Barcelone. Francoski branilec se je na spisku bolnišnice pridružil Cescu Fábregasu, Ibrahimu Afellayju, Alexisu Sánchezu, Andrésu Iniesti, Geradu Piquéju, Adrianu in Maxwellu, ki so že pozdravili ali še zdravijo svoje poškodbe. Dežurni zdravnik pri katalonskem klubu Richard Pruna je moral na ponedeljkovi novinarski konferenci, ki je bila sicer namenjena uspešni operaciji kolena Ibrahima Afellayja, tako odgovarjati tudi na manj prijetna vprašanja.

"Te poškodbe niso niti smola niti slučajnost. Nabiranje tekem je primarni razlog za mišične poškodbe. Zahtevnost in visok nivo tekmovanja sta glavna vzroka. Svet nogometa je povezan s poškodbami, še posebej mišičnimi. Tu ni nič nenavadnega. Imeli smo šest poškodb bicepsa: štiri so bile pozdravljene v treh ali štirih tednih, dve pa sta bili poškodbi stegna, tisti Afellayja in Alexisa, ki (bo)sta trajali približno osem tednov. Če bi bile vse poškodbe takšne, potem bi morali razmisliti, ampak trenutna situacija je popolnoma normalna za nogometno ekipo s takšnimi zahtevami, kot jih ima Barcelona," je bil jasen Pruna.

Po tednih slabih novic je iz Barceloninih belih hodnikov prišlo tudi nekaj dobrih vesti, saj je Pruna potrdil, da bo zeleno luč za vrnitev na zelenice kmalu dobil Andrés Iniesta. Vezist Španije je predčasno zapustil tekmo prvega kola Lige prvakov proti AC Milanu (2:2), medtem ko naj bi Afellay po uspešni operaciji okreval pol leta. Selektor Nizozemske Bert van Marwijk je že prejšnji teden izrazil prepričanje, da bo edini katalonski tulipan popolnoma pripravljen za nastop na prihajajočem Euru 2012, kjer naj bi pri oranžnih igral "veliko vlogo".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.