Nekdo ni prebral scenarija

Foto: EPA Španija, Francija Foto: EPA Španija, Francija Foto: EPA Španija, Francija Foto: EPA Rudy Fernandez Foto: EPA Španija, Francija Foto: EPA Vincent Collet Foto: EPA Nicolas Batum, Jose Calderon Foto: EPA Marc Gasol Foto: EPA Pau Gasol Foto: EPA Španija, Francija Foto: EPA Španija, Francija Foto: EPA Španija, Francija Foto: EPA Pau Gasol Foto: EPA Juan Carlos Navarro Foto: EPA Pau Gasol Foto: EPA Španija, Francija Foto: EPA Serge Ibaka
Francoska izbrama vrsta je pripravila veliko presenečenje in v četrtfinalu izločila favorizirano Španijo, ki je tako ostala brez tako pričakovanega finala. Slovenija je osvojila sedmo mesto.
Oglej si celoten članek

Organizatorji svetovnega prvenstva so delno delegirali žreb z namenom, da se Španija in ZDA ne bi mogli srečati pred finalom svetovnega prvenstva. A vsem znani scenarij je očitno nekdo pozabil prebrati. Z izjemno borbeno predstavo so premagali svoje velike tekmece, dvoboj se je končal v korist galskih petelinov s 65:52. Trener Francozov Vincent Collet je prepričljivo dobil dvoboj s španskim selektorjem Juanom Antoniom Orengo

Francozi, ki so tokrat zelo oslabljeni, so se očitno specializirali za premagovanje gostiteljev velikih tekmovanj, v lanskem četrtfinalu EP jim je morala premoč priznati tudi Slovenija. Tekmo so odprli z osmimi zaporednimi točkami, Španija v uvodnih minutah nikakor ni spravila žoge v koš. Rudy Fernandez je dosegel prve španske točke, a je Boris Diaw takoj vrnil s trojko (11:2). Zaostanek gostiteljev ni zmotil, z vztrajno igro so slabe tri minute pred koncem prve četrtine prvič vodili (12:11). A vodstvo ni dolgo trajalo, po prvi četrtini (15:15) je Francija znova držala vajeti igre v svojih rokah, na polčas pa šla s prednostjo 35:28.

Španci so v uvodnih minutah drugega polčasa ujeli priključek (34:35), ekipi sta bili poravnani do 39:39, ko je na parketu prišlo tudi do krajšega prerivanja. Tretjo četrtino so domačini sicer dobili s 15:7, kar je bil obet za dramatičen zaključek. Vendar so galski petelini v zadnji četrtini, v obrambi je blestel mladi Rudy Gobert, v napadu pa je ekipo odlično vodil Thomas Heurtel, povsem nadigrali tekmece in se veselili uvrstitve v polfinale. 

"Srečen sem in ponosen na svoje soigralce in celoten trenerski štab. Vseskozi smo verjeli vase in to smo tudi pokazali na parketu. Bili smo izjemno motivirani. Težko je bilo, bili so agresivni, a vselej nas je rešila obramba, ko je bilo potrebno," je po tekmi dejal Boris Diaw s 15 točkami najboljši strelec Francije.

Znana pa je tudi končna uvrstitev Slovenije na SP v Španiji. Ker so gostitelji izgubili proti Francozom, Srbi pa so premagali Brazilce, so bili izbranci Jureta Zdovca sedmi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:01 11. September 2014.

    ''A vsem znani scennarij so očitno pozabili prebrati vsem znani scenarij.'' ?!

  • 07:00 11. September 2014.

    Pa dobro, a kdo sploh prebere za sabo, preden kaj objavi?!<br /><br />''Francoska izbrama vrsta je pripravila veliko presenečenje in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.