Nekoč eden najbolj nadarjenih na svetu, zdaj dopinški grešnik

Foto: EPA Giuseppe Rossi, villarreal
Nekdanji italijanski reprezentant oddal pozitiven test.
Oglej si celoten članek

Italijanski nogometaš Giuseppe Rossi, ki je klubski nogomet nazadnje igral za Genovo, je padel na dopinškem testu. Nekoč enega najobetavnejših nogometnih talentov na svetu zdaj čaka zaslišanje pred italijansko protidopinško agencijo Nado Italia, poroča tiskovna agencija Ansa.

Enaintridesetletni Rossi, ki na mednarodni ravni zaradi številnih grdih poškodb nikoli ni upravičil velikih pričakovanj, od konca lanske sezone pa še ni našel kluba, je pozitivni vzorec za nedovoljeno sredstvo oddal 12. maja letos po tekmi serie A med Genovo in Beneventom.

Kazen nekdanjemu soigralcu Slovenca Josipa Iličića pri Fiorentini ter nekdanjemu članu slovitih klubov, kot so angleški Manchester United in španski Villarreal, bo določila Nado Italia po predvidenem zaslišanju 1. oktobra.

Vzorec, ki ga je po tekmi oddal nogometaš, je po podatkih športnega časnika La Gazzetta dello Sport vseboval sledi dorzolamida, učinkovine za zdravljenje glavkoma, ki je prisotna v kapljicah za oči. Predstavniki italijanske protidopinške agencije naj bi za Rossija zahtevali 12-mesečno prepoved.

Rossi, ki je bil sicer rojen v ZDA, je za italijansko reprezentanco zbral 30 nastopov, dosegel je sedem zadetkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.