Nemci razstavili Angleže na prafaktorje

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Lukas Podolski Thomas Müller Mueller Muller Sami Khedira gol zadetek veselje pro Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Capello je, morda prepozno, storil tisto, kar se je v Angliji odlašalo mnogo pre Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Mesut Ozil Özil Oezil Thomas Müller Mueller Muller Sami Khedira gol zadetek vese Foto: Žurnal24 Wayne Rooney Frank Lampard razveljavljeni gol razburjenje jeza Foto: Žurnal24 Matthew Upson gol zadetek veselje proslava proslavljanje Foto: Žurnal24 Frank Lampard strel Per Mertesacker Sami Khedira Foto: Žurnal24 Matthew Upson Manuel Neuer strel gol zadetek Foto: Žurnal24 Matthew Upson Manuel Neuer strel gol zadetek Foto: Žurnal24 Lukas Podolski gol zadetek veselje proslava proslavljanje Foto: Žurnal24 Jermain Defoe Per Mertesacker Foto: Žurnal24 Lukas Podolski Jerome Boateng gol zadetek veselje proslava proslavljanje Arne Fr Foto: Žurnal24 Miroslav Klose gol zadetek veselje proslava proslavljanje Foto: Žurnal24 Miroslav Klose gol zdetek veselje proslavljanje proslava Thomas Müller Muller Mu Foto: Žurnal24 Miroslav Klose gol zdetek veselje proslavljanje proslava skok Thomas Müller Mull Foto: Žurnal24 Miroslav Klose gol zdetek veselje proslavljanje proslava mreža Thomas Müller Mul Foto: Reuters Miroslav Klose gol zdetek veselje proslavljanje mreža mreza David James Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Wayne Rooney verjetno precej razmišlja o svojem ravnanju. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Wayne Rooney razburjanje jeza Foto: Žurnal24 Mesut Özil Ozil Oezil John Terry Foto: Žurnal24 Thomas Müller Muller Mueller Matthew Upson Foto: Žurnal24 Lukas Podolski Gareth Barry Foto: Žurnal24 Mesut Ozil Özil Oezil Glen Johnson Foto: Žurnal24 Wayne Rooney Bastian Schweinsteiger Foto: Žurnal24 navijačice navijačici navijacici navijacice venec Foto: Žurnal24 kapa navijač navijac brki Foto: Žurnal24 vitezi templjarji križarji krizarji navijača navijaca navijaci navijači Foto: Žurnal24 semafor 4-1 4 1 konec tekme display Foto: Žurnal24 Wayne Rooney je prepričan, da so za izpad Anglije iz SP krivi njegovi soigralci. Foto: Žurnal24 Piotr Trochowski Per Mertesacker Philipp Lahm konec tekme slavje proslava prosla Foto: Žurnal24 proslavljanje navijači navijaci Per Mertesacker Piotr Trochowski Jerome Boateng Foto: Žurnal24 konec tekme proslava proslavljanje veselje navijac navijači navijaci Arne Friedr
Dvoboj večnih rivalov v Bloemfonteinu so v velikem slogu vnovič dobili Nemci. Tokrat brez enajstmetrovk, a s fantastično predstavo in štirimi goli v angleški mreži. Thomas Müller zabil dvakrat.
Oglej si celoten članek
Kje ste bili med tekmo?
Če ste zamudili nedeljski veliki derbi Anglije in NemčijePoglejte statistiko! ga lahko na tej povezavi podoživite v besedah in številkah.

Nemčija je na novem večnem derbiju z Angleži po golih Miroslava Kloseja in Lukasa Podolskega v 32. minuti tekme vodila že z 2:0, a Otočani so udarili nazaj in z golom Matthewa Upsona spet odprli tekmo. Angleži bi morali na premor oditi celo z 2:2, a zadetek Franka Lamparda (žoga je po njegovem strelu prečkala črto) s strani južnoameriških sodnikov ni bil priznan. Od tod naprej je pot vodila le še navzdol in Nemci so s protinapadi iz učbenikov povsem potolkli brezbarvno četo Fabia Capella, ki se razžaljena in osramočena vrača s še enega v seriji katastrofalnih prvenstev.

Nemčija je velika ekipa in igrali so dobro – delali smo napake, toda sodnik je naredil večjo. To je nogomet.
Fabio Capello, selektor Anglije

"Elf" je veliko bolj poletno odprl srečanje in že po nekaj minutah je bilo jasno, da bo imel neuigrani obrambni par Johna Terryja in Matthewa Upsona veliko težav z "lahkimi" napadalci Podolskim in Mesutom Özilom, a kaj, ko niso mogli zaustaviti niti veliko večjega in počasnejšega Miroslava Kloseja. Slednji je po 20 minutah zabil za vodstvo, ko je izvrstno zadržal Upsona in hladnokrvno zaključil mimo Davida Jamesa. Podolski je iz težkega položaja povišal na 2:0, neposrečen izlet in zaključek Upsona pa je oživil Angleže. Lampard je še pred polčasom dosegel povsem regularen gol, saj je njegov strel končal kakšen meter za golovo črto, a ga sodnik ni priznal. Kakšna ironija – več kot 44 let kasneje, po namišljenem golu Geoffa Hursta v finalu SP 1966, so bili zdaj Angleži tisti, za katere se je žoga odbila na "napačni" strani črte. Nogomet, ni kaj!

Anglija se nikoli ni zares pobrala, Lampard bi sicer s fantastičnim strelom iz dobrih 30 metrov skorajda zadel, a to je bilo skorajda vse. Nerazumljiva Capellova poteza, ko je zamenjal enega boljših posameznikov Jamesa Milnerja (v igro je prišel Joe Cole), je bil začetek konca za "tri leve". Müller je po še enem v seriji protinapadov povišal vodstvo in svoj strelski učinek že čez tri minute še podvojil, ko je Özil osmešil angleško obrambo in ga nesebično zaposlil na drugi vratnici. Angleške sanje so bile razstreljene na koščke in vprašanje je kdaj, če sploh, se bo njihova "zlata generacija" pobrala po novem sramotnem izpadu. Je bilo to zadnje prvenstvo za Stevena Gerrarda, Franka Lamparda in Johna Terryja?

Izjava po tekmi:

Fabio Capello (selektor Anglije):

"Za nas je bilo izjemno pomembno doseči drugi gol. Ne razumem, zakaj v tem času tehnologije še vedno razmišljamo o tem. Mislim, da smo pri rezultatu 2:1 igrali dobro, moralo bi biti 2:2, toda nato sem bil razočaran nad napakami in Nemci so dobro izpeljevali protinapade. So velika ekipa in igrali so dobro – delali smo napake, toda sodnik je naredil večjo. To je nogomet."

"Hočem govoriti s predsednikom (zveze, op. p.) in se potem odločiti o prihodnosti. Vedeti moram, če mi FA zaupa ali ne. Bom odstopil? Absolutno ne!"

Miroslav Klose (napadalec Nemčije):
"Bil sem navdušen nad našo predstavo. Na tej tekmi smo prevladovali od začetka, stoodstotno smo bili v tekmi in zaslužili smo si zmago. Videli bomo, kako nam bo šlo na naslednji tekmi. Naš cilj je , da pridemo v polfinale."

Svetovno prvenstvo, osmina finala: 

Nemčija : Anglija 4:1 (2:1)
Klose (20),  Podolski (32),  Müller (67, 70);  Upson (37)

Ob 20.30 (Johannesburg/Soccer City):
Argentina – Mehika

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.