Nemci se veselijo v Eindhovnu

Foto: Žurnal24 Takole je Steffen Deibler poziral z medaljo. (Foto: Reuters)
Prireditelji evropskega plavalnega prvenstva v Eindhovnu so danes razdelili prvih osem kompletov medalj.
Oglej si celoten članek

Uvodni dan je bil popolnoma nemški, saj so Nemci izkoristili odsotnost nekaterih najboljših plavalcev ter osvojili kar šest zlatih odličij in napovedali, da nameravajo v skupnem seštevku ugnati gostitelje Nizozemce.

S predvajanjem nemške himne je začel ta čas prvi zvezdnik evropskega plavanja Paul Biedermann, ki je zaslovel na lanskem svetovnem prvenstvu v Rimu, ko je ugnal "nepremagljivega" Američana Michaela Phelpsa. Biedermann je bil na 400 prosto, tradicionalno prvi disciplini plavalnih tekmovanj, prepričljivo boljši od dobrega znanca slovenskih bazenov Italijana Federica Colbertalda, ki se je moral zadovoljiti s srebrom. Nemec je s 3:39,51 dosegel tudi najboljši letošnji izid na svetu. "Vedel sem, da bo zadnjih 50 metrov mojih," je znan recept za zmago še enkrat razložil Biedermann, izredno močen v dvobojih proti drugim plavalcem.

Brata Steffen in Marcus Deibler sta bila najboljša na 50 prosto oziroma 200 mešano ter bila ključna člena zmagovite nemške štafete na 4 x 50 metrov mešano. Manjše presenečenje je bila zmaga Yannicka Lebherza na 200 hrbtno, ki je v enem od najbolj napetih obračunov prvenstva na koncu zmogel več moči od Litovca Vytautas Janusaitis in Hrvata Dinka Jukića, ki nastopa za Avstrijo. Vseskozi vodilni Turek Derya Buyukuncu se je moral na koncu zadovoljiti s četrtim mestom. "Pojma nimam, kako se je to zgodilo. Tudi zame je to uganka," je bil nad zlatom presenečen Lebherz.

Nemško slavje je zaokrožila Dorothea Brandt z zmago na 50 prsno. V edinem "slovenskem finalu", ženski tekmi na 200 delfin, kjer je Radovljičanka Anja Klinar osvojila šesto mesto, je zmagala Madžarka Zsuzsanna Jakabos pred Italijankama Alessio Polieri in Caterina Giacchetti, Klinarjeva pa je bila z novim slovenskim rekordom 2:07,97 šesta. Tekma je imela tudi dodaten statistični pomen, saj se je prav v tej disciplini podelila jubilejna 1500. medalja na evropskih prvenstvih v 25-metrskih bazenih. Še ena Madžarka, Evelyn Verraszto, je bila najboljša na 200 mešano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.