Nemci, Švedi in Francozi pri štirih točkah

Foto: EPA
Foto: EPA
Na rokometnem svetovnem prvenstvu v Dohi so bile aktivne reprezentance v skupinah C in D. Nemčija je v derbiju skupine D s 27:26 premagala Rusijo, Poljska pa je prav tako tesno ugnala Argentino. Francozi so bili boljši od Egipta, Švedi pa od Češke.
Oglej si celoten članek

V skupini D so nemški rokometaši prišli do druge zmage, a so se morali zanjo dodobra potruditi. V zadnjih treh minutah in pol sploh niso zadeli, Rusom pa je na koncu zmanjkal le en gol za točko. Argentina, ki je v prvem kolu remizirala z Dansko, je bila znova blizu presenečanja. Prvi polčas je dobila z 12:11, v drugem pa je Poljska stopila na plin in Južnoameričane prehitela, toda slavila le tesno zmago.

Danska, ena od favoritinj za odličje v Dohi, je svojo moč pokazala že v prve pol ure igre, saj je polčas proti Savdski Arabiji dobila z 20:6, kar osemkrat se je med strelce vpisal Henrik Toft Hansen (v drugem polčasu ni popravil statistike). V drugem polčasu so Danci prednost še povečali in se ustavili pri +20 (38:18).

Na vrhu Švedi in Francozi

Veliko delo je v prvem polčasu v skupini C opravila tudi Švedska. Ta je Češko premagala s 36:22, že po prvem polčasu pa je vodila za "udobnih" devet golov (19:10). Skandinavci so tako zasluženo vpisali drugo zmago, veliko zaslug ima Kim Andersson, ki je v nasprotnikov gol poslal deset žog.

Več dela so imeli Francozi. Ti so Egipčane ugnali z 28:24, afriški predstavnik pa je galskim petelinom predvsem v prvem polčasu povzročal precej preglavic. Še v 25. minuti so Francozi tako zaostajali z 10:11, tudi razlika 14:11 ob koncu prvega polčasa pa je pomenila, da še nimajo dveh točk v žepu. Francozi tekme predčasno niso odločili, Egipčani so se jim namreč dobro upirali, a za presenečenje niso imeli moči.

Islandija je brez težav odpravila Alžirijo, rezultat je bil 32:24, ter se na ta način odkupila za visok poraz v uvodnem krogu proti Švedski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.