Nemci ustavili senzacijo prvenstva

Foto: Epa Jannick Kohlbacher
Nemčija je v prvi tekmi drugega dela EP 2018 na Hrvaškem premagala Češko (22:19).
Oglej si celoten članek

Rokometna reprezentanca Nemčije je po uvodni zmagi evropskega prvenstva proti Črni gori in dveh remijih proti Sloveniji in Makedoniji zabeležila drugo zmago. V Varaždinu je z 22:19 premagala Češko, a se pri tem precej namučila.

Nemci so vodili večji del tekme, a so jim Čehi ves čas dihali za ovratnik. Ob koncu polčasa so se sicer branilci naslova nekoliko odlepili, toda tekmeci se niso dali, ves čas so ogrožali njihovo zmago. Na koncu pa so Nemci vendarle unovčili izkušnje in prišli do dveh novih točk.

Čeh Ondrej Zdrahala, najboljši strelec dosedanjega dela evropskega prvenstva, tokrat ni bil posebej razpoložen, po 12 strelih je dosegel le štiri gole, dva gola več je v njegovi reprezentanci prispeval Tomaš Čip. Pri zmagovalcih je osem golov vpisal Steffen Fath.

EP 2018, 2. del, 1. krog:

Skupina II (Varaždin)

Nemčija - Češka 22:19 (13:9)

LESTVICA:
1. Nemčija 4
2. Makedonija 3 (-1)
3. Španija 2 (-1)
4. Danska 2 (-1)
5. Češka 2
6. Slovenija 1 (-1)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.