Nemci v velikem slogu do naslova

Foto: EPA EP v rokometu Nemčija Španija finale Foto: EPA Dagur Sigurdsson Nemčija Španija EP v rokometu finale Foto: EPA Manolo Cadenas EP v rokometu Nemčija Španija finale Foto: EPA Nemčija Španija EP v rokometu finale Foto: EPA Andreas Wolff EP v rokometu Nemčija Španija finale Foto: EPA Valero Rivera Andreas Wolff EP v rokometu finale Nemčija Španija Foto: EPA Nemčija Španija EP v rokometu finale Foto: EPA Nemčija Španija EP v rokometu finale Foto: EPA Kai Hafner EP v rokometu Nemčija Španija finale Foto: EPA Kai Hafner EP v rokometu Nemčija Španija finale Foto: EPA Raul Entrerrios Nemčija Španija EP v rokometu finale Foto: EPA EP v rokometu Nemčija Španija finale
V finalu evropskega prvenstva je Nemčija z odlično predstavo v obrambi in na krilih vratarja Andreasa Wolffa premagala Španijo (24:17) in prišla do svojega drugega naslova evropskih prvakov.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Nemčije, ki ji pred prvenstvom nihče ni pripisoval veliko možnosti za medaljo, je v finalu suvereno premagala Španijo (24:17) in se ji oddolžila za poraz v skupinskem delu.

To je drugi naslov evropskih prvakov za Nemčijo. Do prvega je prišla leta 2004 v Sloveniji, ko je v finalu s 30:25 premagala našo reprezentanco. Slovenija je na letošnjem prvenstvu osvojila 14. mesto, kar je najslabši izid na zborih izbranih vrst Stare celine.

Španci ostajajo veliki osmoljenci evropskega prvenstva, v svoji četrti finalni tekmi so še četrtič ostali praznih rok, ob štirih odličij srebrnega leska iz leta 1996, 1998, 2006 in 2016 pa imajo še dve bronasti kolajni, ki so ju osvojili na Hrvaškem leta 2000 in Danskem 2014.

Nemški obrambni zid

Nemci so naravnost popolno odigrali tekmo. Z granitno obrambo so povsem onemogočili "favorizirane" španske rokometaše, morebitne vrzeli pa je zapolnil vratar Andreas Wolff.

O dobro opravljenem delu izbrancev islandskega strokovnjaka na nemški klopi Dagurja Sigurdssona zgovorno priča število prejetih golov, v prvih tridesetih minutah so le šestkrat pobrali žogo iz svoje mreže, predvsem pa so navdušili z borbenostjo in glede na neizkušeno zasedbo dokaj zrelo predstavo.

Dvomov ni bilo

Španci so bili vseskozi v podrejenem položaju, njihova obramba je bila na dokaj visoki ravni, saj so prejeli deset golov, močno pa je šepala njihova igra v napadu ter povezava zunanjih igralcev s krožnim napadalcem Julenom Aguinagaldejem.

Nemci v drugi polovici tekme niso popustili niti za ped. Nadaljevali so v svojem ritmu in že v tretji minuti povišali na 12:6, v 41. minuti pa prvič na dvoboju povedli s sedmimi goli (16:9).

Španci so bili povsem nebogljeni, njihov selektor Manolo Cadenas je skušal s spremenjenimi obrambami postaviti tekmo na glavo, a Nemci so imeli na vse njihove zanke prave rešitve in v 54. minuti povedli z 22:13, na koncu pa tudi povsem zasluženo osvojili naslov evropskih prvakov.

Wolf zaklenil vrata

Blestel je nemški vratar Wolff, na koncu je zbral kar 16 obramb. Prvi strelec tekme je bil Kai Häfner s sedmimi zadetki.

Na drugi strani je uradno najboljši igralec prvenstva Raul Entrerrios zabil pet golov, Arpad Šterbik je zbral 14 obramb.

EP v rokometu, finale:

Nemčija - Španija 24:17 (10:6)
Häfner 7, Dahmke 4; Entrerrios 5.

Vrstni red na EP v rokometu:

1. Nemčija
2. Španija
3. Hrvaška
4. Norveška
5. Francija
6. Danska
7. Poljska
8. Švedska
9. Rusija
10. Belorusija
11. Makedonija
12. Madžarska
13. Islandija
14. Slovenija
15. Srbija
16. Črna gora

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.