Nemci v zaključku odpihnili Slovence

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenska košarkarska reprezentanca do 20 let se bo na domačem evropskem prvenstvu borila za končno sedmo mesto, potem ko je v prvem obračunu v boju za mesta od 5 do 8 po izjemno slabi zadnji četrtini proti Nemčiji izgubila s 53:65. V finalu se bosta pomerili Latvija in Francija.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Slovenije se bodo na evropskem prvenstvu mlajših članov v Ljubljani potegovali za končno sedmo mesto. Potem ko so v petek v četrtfinalu proti Franciji doživeli prvi poraz na prvenstvu, so manj kot 24 ur po za tem v tekmi za razigravanje od petega do osmega mesta izgubili še drugič. Zavoljo katastrofalne igre v drugem polčasu je Nemčija slavila s 65:53. Slovence v nedeljo čaka še zadnji obračun na prvenstvu, ko se bodo ob 12. uri z Grki udarili za končno sedmo mesto.

Slovenski košarkarji so v Stožicah močno poslabšali odličen vtis, ki so ga s šestimi zaporednimi zmagami pustili v dvorani Komunalnega centra v Domžalah. Dva poraza sta jih pahnila daleč od tako želene in napovedane kolajne.

Tekma se je razpletla podobno kot dan prej s Francozi. Slovenija, ki je nastopila brez prvega strelca Klemna Prepeliča, ki si je proti Franciji poškodoval gleženj, je v prvih dvajsetih minutah narekovala ritem igre, v drugem delu pa močno padla in Nemčija je na koncu zasluženo slavila.

Foto: Anže Petkovšek Marko Pajić Klemen Prepelič Slovenija Francija evropsko prvenstvo do 20 let Slovenija je v drugem polčasu igrala praktično z drugo postavo, saj sta poleg Prepeliča manjkala tudi Gezim Morina, ki si je poškodoval gleženj na začetku tekme, ter najvišji igralec z izbrani vrsti Alen Omić, ki je imel težave z osebnimi napakami. Igralski kader Zmaga Sagadin ni znal zaustaviti naleta Nemcev, ki so v 15. minuti tekme zaostajali že za 16 točk (17:33), nato pa v naslednjih devetih minutah naredili delni izid 20:2 in prevzeli vajeti igre v svoje roke. Slovenija je v drugem polčasu dosegla zgolj 18 točk, v zadnjih desetih minutah celo samo pet.

V finalu Latvija in Francija

Litva je v prvem polfinalu premagala Srbijo s 73:68, Francija, ki je v četrtfinalu izločila varovance selektorja Zmaga Sagadina, pa je bila boljša od Španije s 66:59. V tekmi za bronasto kolajno bosta igrali Španija in Srbija (18.00), za 5. mesto se bosta pomerili Nemčija in Latvija (15.45), tekmi za razvrstitev od 9. do 12. mesta, Švedska - Gruzija in Estonija - Črna gora, pa bosta odigrani v dvorani Komunalnega centra v Domžalah.

Izjave po tekmi Slovenija - Nemčija:

Zmago Sagadin, selektor Slovenije:
"Nisem zadovoljen s porazom. Glede na začetek tekme proti Nemčiji nam je očitno uspelo postaviti ekipo na noge. Začeli smo motivirano in odločno. Prvih 15 minut je bilo odličnih. Po vodstvu s 16 točkami smo imeli dva napada za zvišanje vodstva. Tedaj bi lahko prelomili tekmo, a ju nismo izkoristili. Nemci so dobro odigrali zadnjih pet minut prvega polčasa. Z agresivno obrambo so nam odvzeli dve žogi in nas napravili nesigurne. To jih je ohrabilo in obdržalo v igri. Tudi v drugem delu se je zgodba ponovila. Zmanjkalo nam moči in igralcev. Prepelič zaradi poškodbe gležnja ni igral, poškodoval se je Morina, zaradi petih osebnih napak pa sta bila izločena Omić in Dimec. 35 minut smo bili boljši nasprotnik, v končnici pa znova padli in previsoko izgubili."

Miha Lapornik:
"Dobro smo začeli tekmo, nato pa se zadnjih pet minut v prvem polčasu nismo znašli proti obrambi Nemcev. V drugem polčasu se je zgodba ponovila. Zaradi osebnih napak smo ostali brez naših visokih igralcev. Žal se tokrat ni izšlo."

Marko Pajić:
"Nismo bili pravi. Poraz proti Franciji smo si preveč jemali h srcu. Borili smo se, tako da ne moremo nikomur ničesar očitati. Upam, da bo na zadnji tekmi bolje."

EP do 20 let, za mesta od 5 do 8:

Slovenija : Nemčija 53:65 (48:42, 35:30, 21:10)
Pajić in Lapornik 10, Omić 9; Wendt 18, Neumann 14, Bekteshi 9

Latvija : Grčija 76:74 (55:58, 37:42, 16:24)
Helmanis in Bremers 12; Larentzakis 31, Melissaratos 15

Polfinale:

Srbija : Litva 68:73 (52:53, 30:37, 17:21)
Bogdanović 16, Cvetković 15; Skucas 14, Čizauskas 13

Španja : Francija 59:66 (44:47, 31:31, 15:16)
Diez 17, Abrines 15; Invernizzi 16, Westermann 12, Khalien 9

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.