Nemci zlahka, drama v Romuniji

Foto: EPA
Foto: EPA
Poleg "slovenske" skupine F so bile v kvalifikacijah za Rusijo 2018 aktivne še reprezentance v skupinah C in E.
Oglej si celoten članek

V skupini C so aktualni svetovni prvaki Nemci brez večjih težav opravili z gostovanjem na Norveškem (0:3). Že v prvem polčasu sta premoč Elfa kronala Thomas Müller in Joshua Kimmich, Müller je v nadaljevanju le še potrdil zmago svoje reprezentance.

Češka je na domačem igrišču iztržila le remi proti Severni Irski (0:0), medtem ko je Azerbajdžan prišel do pričakovane zmage v San Marinu (0:1).

Jovetić zabil za remi

V skupini E je Danska z zadetkom Christiana Eriksena strla Armence (1:0), medtem ko so Poljaki v Kazahstanu kljub lepemu vodstvu z 0:2 po prvem polčasu na koncu vpisali le točko (2:2). Dva gola za gostitelje je zabil Sergej Hižničenko.

Zelo napeto je bilo v Cluju, kjer je Romunija z zadetkom Adriana Pope v 85. minuti povedla, a to ni bilo dovolj za zmago. Le dve minuti kasneje je mrežo namreč zatresel Stevan Jovetić in Črni gori prinesel točko (1:1).

Kvalifikacije za SP 2018, 1. kolo:

SKUPINA C:
San Marino - Azerbajdžan 0:1 (0:1)
Gurbanov 45.
RK: Brolli (San Marino) 52.

Češka - Severna Irska 0:0 (0:0)

Norveška - Nemčija 0:3 (0:2)
Müller 16., 60., Kimmich 45.


SKUPINA E:
Danska - Armenija 1:0 (1:0)
Eriksen 17.

Kazahstan - Poljska 2:2 (0:2)
Hižničenko 51., 58.; Kapustka 9., Lewandowski 35./11m

Romunija - Črna gora 1:1 (0:0)
Popa 85.; Jovetić 87.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.