"Nemoralnih" 25 milijonov čaka na Pepa

Foto: EPA
Foto: EPA
S Josepom Guardiolo obsedeni lastnik Chelseaja Roman Abramovič bo nekdanjemu trenerju Barcelone za prihod v London ponudil neverjetnih 25 milijonov evrov na sezono, je v soboto razkril ESPN. Tako si želi ruski oligarh premagati tekmece za Guardiolin podpis - PSG, AC Milan, Bayern, ...
Oglej si celoten članek

Nepotrpežljivost Romana Abramoviča naj bi sicer prestrašila Josepa Guardiolo, ki se med enoletnim oddihom od nogometa odloča o svoji prihodnosti na klopi katerega izmed evropskiih velikanov.

Abramovič je pred tedni odpustil priljubljenega Roberta Di Mattea in v Chelsea pripeljal veliko manj priljubljenega Rafaela Beníteza. Zaradi medsebojnega spoštovanja z Benítezom naj bi se Guardiola še dodatno oddaljil od londonskega kluba, s katerim se med Benítezovim službovanjem ne želi pogovarjati.

Medtem tehnični direktor Chelseaja Michael Emenalo po poročanju medijev že sestavlja "plan B", ki bi stopil v veljavo, če bi Guardiola zavrnil ponudbo modrih. Na seznamu naj bi bil tudi trener Dortmunda Jürgen Klopp.

Postal bi najbolje plačani trener na svetu

V konkurenci Paris Saint-Germaina, AC Milana in Bayerna Münchna želi Abramovič Guardiolo prepričati z astronomsko štiriletno pogodbo, ki bi mu na leto prinesla rekordnih 25 milijonov evrov.

Skupaj z dodatki bi najuspešnejši trener v zgodovini Barcelone z lahkoto prebil mejo stotih milijonov evrov in postal najbolje plačani trener na svetu. Če bi seveda uspel zdržati na Stamford Bridgeu, od koder je Abramovič v devetih letih odslovil že osem trenerjev, tudi Joséja Mourinha.

Guardiola po besedah svojega zastopnika Josepa Marie Orobitga kljub neumornem vztrajanju Abramoviča o svoji prihodnosti ne bo razmišljal pred novim letom. S "teženjem" si ruski oligarh očitno dela celo več škode kot koristi.

Agent: "Odločil se bo po novem letu"

"Pep Guardiola se o ničemer ne bo odločal pred januarjem. Pred 15 dnevi sem bil z njim v New Yorku in povedal mi je, da se o tem, katero ekipo bo prevzel, in če bo sedel na kakšno klop naslednjo sezono, ne bo odločil pred januarjem ali februarjem," je dejal Orobitg.

"Ni pomembno kaj se bo zgodilo. Pred tem ne bo sprejel nobene odločitve v zvezi s kakšnim klubom ali reprezentanco. Samo on bo odločal o svoji prihodnosti, ima osebnost za nekaj takega. Zdaj je z družino, počiva, bere, uživa v svojih hobijih, spremlja nogomet ... Januarja bo začel razmišljati o tem, katero ekipo bo vodil naslednjo sezono."

Abramoviča je Guardiola zavrnil že dvakrat, prvič takoj po odhodu iz Barcelone na koncu lanske sezone, drugič pa pred časom, ko je "ruski šerif" namesto Di Mattea na klop posadil nekdanjega Valenciinega, Liverpoolovega in Interjevega trenerja Beníteza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.