Nemškemu sprinterju še četrta etapa

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemec John Degenkolb je zmagovalec 17. etape kolesarske dirke po Španiji.
Oglej si celoten članek

Kolesar ekipe Giant - Shimano je v ciljnem sprintu 190,7 kilometra dolge preizkušnje med Ortigueiro in La Coruno prehitel Avstralca Michaela Matthewsa in Švicarja Fabiana Cancellaro. Skupno vodstvo je zadržal Španec Alberto Contador (Tinkoff-Saxo).

Degenkolb je tako prišel do svoje četrte etapne zmage na Vuelti in izkoristil bržčas zadnjo priložnost za uspeh sprinterjev. Degenkolb je s tem potrdil vodstvo po točkah na dirki, prav tako pa napovedal boj za najvišja mesta na svetovnem prvenstvu v Ponferradi, ki se bo začelo 21. septembra. 

Glavnina je sicer šele v zadnjem kilometru ujela Rohana Dennisa in Elio Favillija, oba "preživela" iz bega peterice. Contador je brez težav zadržal 1:36 minute prednosti pred rojakom Alejandrom Valverdejem (Movistar), tretji pa je Britanec Christopher Froome (Sky), ki zaostaja še tri sekunde več.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.