Nemški jadralec s hudim vnetjem po tekmovanju v Riu

Foto: EPA
Foto: EPA
Po vrnitvi s tekmovanja v brazilskem zalivu Guanabara so nemškemu jadralcu Eriku Heilu močno zatekle noge. Zaradi vnetij so ga operirali pod lokalno anestezijo.
Oglej si celoten članek

Organizatorji olimpijskih iger v Rio de Janeiru imajo kar nekaj težav z zalivom Guanabara, kjer naj bi se odvijalo več tekmovanj. Pred nekaj dnevi je predsednik podjetja, ki se v Rio de Janeiru trenutno ukvarja z odplakami, Jorge Briard izjavil, da bo nemogoče izpolniti obljubo o očiščenju zaliva. Onesnažena vode pa je terjala že več žrtev.

Sredi avgusta je po tekmovanju v zalivu zbolela kar tretjina ameriška veslaške ekipe. Trebušni virus je prizadel trinajst od 40 veslačev, zbolelo pa je tudi več oseb iz tehničnega štaba. "Nismo popolnoma prepričani, a osebno verjamem, da so zboleli zaradi vode v zalivu," je takrat domnevala zdravnica ameriške veslaške reprezentance Kathryn Ackerman

Foto: Erik Heil Erik Heil, vnetje

Sedaj pa je žrtev bakterij v vodi postal tudi 26-letni nemški jadralec Erik Heil. "Že po enem tednu treninga v zalivu so mi močno zatekle noge, tvorilo se je tudi več vnetij pod kožo," je mlad jadralec povedal za Bild. Nekatere teh vnetij so mu morali sedaj v bolnici V Nemčiji odstraniti. 

"Več vnetij so mi morali odpreti. Zdaj imam na nogah kar luknje. Grozno boli in peče. Še nikoli v življenju nisem imel vnetja na nogi. Vnetje je najbrž povzročila bakterija v vodi zaliva. Upam le, da si nisem ujel kake na antibiotoke odporne bakterije," je dodal Heil, ki se zdravi v berlinski bolnici Charite. 

Heil bo moral zaradi vnetij nekaj dni ostati v bolnici, vsaj dokler zdravniki ne bodo ugotovili kakšna bakterija povzroča vnetja. Organizatorij olimpijskih iger so že stopili v stik z jadralcem, ki si vseeno želi nastopiti na olimpijskih igrah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.