Nemški politiki pozivajo k bojkotu Olimpijski iger

Foto: Epa
Foto: Epa
Iz Nemčije poziv po političnem bojkotu ZOI 2022 v Pekingu.
Oglej si celoten članek

Nemški Alexander Graf Lambsdorff (FDP) je vlado pozval, da zaradi ravnanja kitajskih oblasti z muslimansko manjšino Ujgurov bojkotira olimpijske igre v Pekingu 2022, če se razmere za omenjeno manjšino ne bodo izboljšale, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Kitajski strani je treba jasno sporočiti, da na igre ne bo nobenega zahodnega politika, če ne bodo prepričljivo ovrgli očitkov o genocidu nad Ujguri," je pred kitajsko-nemškimi pogovori povedal Lambsdorff.

Organizacije za človekove pravice ocenjujejo, da so na Kitajskem stotisoče Ujgurov zaprli v prevzgojne ustanove, ki pa jih uradni Peking opisuje kot "razvojne in izobraževalne".

Na sankcije uvedene proti Kitajski zaradi položaja Ujgurov se je Peking odzval s sankcijami proti Evropski uniji, kar je sprožilo val ogorčenja.

Položaj podrobno spremljajo tudi v ZDA, kjer so prav tako napovedali morebitni bojkot iger.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.