Nemški trener o primežu Velenškove: "Še malo pa bi bila nezavestna"

Foto: EPA
Foto: EPA
Bild in še nekateri drugi nemški mediji so na naslovnici izpostavili borbo za bronasto kolajno na Oilimpijskih igrah v judu v ženski konkurenci do 78 kilogramov. Šokanten trenutek v borbi za bron, so zapisali v naslovu pri Bildu in pokazali fotografijo njihove adutke Luise Malzahn, ki jo je s prijemom davila Anamari Velenšek.
Oglej si celoten članek

Slovenija je dočakala še tretjo kolajno na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Za bronasto odličje je v kategoriji do 78 kg poskrbela judoistka Anamari Velenšek.

25-letnica, ki je šla v tekmo s hudo poškodbo kolena, pretrganimi prednjimi vezmi in natrganimi stranskimi, s spremenjenim načinom borbe in proti bolečinsko injekcijo, je tekmico za bronasto kolajno, leto starejšo Nemko Luise Malzahn premagala predčasno s prijemom okoli vratu, iz katerega se Nemka ni mogla več izviti.

Ustnice so že pomodrele

Prizor ob primežu Velenjškove, ko je bila Nemka že čisto pordečela v obraz z izbuljenimi očmi in pomodrelimi ustnicami, so pri nemškem Bildu označili z naslovom šokantni trenutek v bitki za bron. Nemka, ki je bronasto slovensko premagala na letošnjem EP v Judu in je po prepričanju Nemcev presenetljivo prišla do borbe za bron, je bila po dvoboju v solzah.

Ali je sodnik prepozno prekinil dvoboj, potem, ko je bila Nemka že skoraj nezavestna? O primežu okoli vratu je dejala, da je sodnik predolgo okleval s štetjem. "Trajalo je v neskončnost. Ko je le začel šteti, je Velenškova nekoliko spremenila prijem in vedela sem, da je konec upov za kolajno," pojasnjuje judoistka. Malzahnova je še dejala, da je želela stvari izpeljati do konca, a se ni izšlo. "Neverjetno razočarana sem," še dodaja.

Njen trener Michael Bazynski je trenutke, ko je Slovenka njegovo varovanko prijela okoli vratu označil za zelo dolge in mučne. "Sodnik je predolgo okleval s prekinitvijo. Še malo pa bi padla v nezavest," je dejal nemški trener.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.