Nemško slavje, Slovenca v ozadju

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški nordijski kombinatorec Johannes Rydzek je osvojil zlato kolajno na današnji posamični tekmi na svetovnem prvenstvu v finskem Lahtiju.
Oglej si celoten članek

Za popolno nemško zmagoslavje v Falunu sta poskrbela rojaka Johannesa Rydzeka, drugouvrščeni Eric Frenzel je zaostal 14,9, tretjeuvrščeni Björn Kircheisen pa točno pol minute.

Na tekmi sta nastopila dva slovenska tekmovalca. Marjan Jelenko je z zaostankom 3:17,0 minute zasedel končno 42., njegov reprezentančni kolega Vid Vrhovnik pa 49. mesto (+5:14,4).

Po skakalnem delu je bil v najboljšem položaju Frenzel, ki je imel 14 sekund prednosti pred Rydzekom in 24 pred Estoncem Kristjanom Ilvesom. Jelenko je "prvi polčas" današnje tekme končal na enajstem (+0:38), Vrhovnik pa na 45. mestu (+1:59).

Petindvajsetletni Rydzek, trenutno tudi vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, je drugič zaporedoma slavil na posamični tekmi, najboljši je bil tudi pred dvema letoma v švedskem Falunu.

Nordijska kombinacija (skok in tek na 10 km): 

1. Johannes Rydzek (Nem) 26:19,6
2. Eric Frenzel (Nem) +14,9
3. Björn Kircheisen (Nem) 30,0
4. Fabian Riessle (Nem) 32,2
5. Akito Watabe (Jap) 32,3
...
42. Marjan Jelenko (Slo) 3:17,0
49. Vid Vrhovnik (Slo) 5:14,4
...

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.