Nemško slavje v Rusiji

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški biatlonec Simon Schempp (33:27,8/3) je zmagovalec zadnje letošnje zasledovalne preizkušnje za svetovni pokal v ruskem Hanti Mansijsku.
Oglej si celoten članek

Za Simonom Schemppom je bil drugi je bil Norvežan Johanes Thingnes Boe (+8,5/1), tretji pa še en nemški predstavnik Erik Lesser (+15.7/2). Slovenija ni imela svojega predstavnika na startu.

Zadnja letošnja zasledovalna preizkušnja je bila odločena šele po zadnjem strelskem nastopu. Čeprav sta tako Schempp kot Thingnes Boe morala v kazenski krog, so bili na strelišču nenatančni tudi njuni največji konkurenti za zmago. Mlajši od bratov Boe je šel s strelišča pred bolj izkušenim, pet let starejšim Nemcem, toda do cilja je 27-letni tekmovalec iz Mutlangena imel hitrejše noge in prišel do zaslužene zmage.

Nemško zmagoslavje je s tretjim mestom dopolnil Lesser, ki je moral dvakrat v kazenski krog, z enajstega mesta pa se je do petega, brez zgrešenega strela, prebil Švicar Benjamin Wager.

Presenetljivi petkov zmagovalec sprinta Avstrijec Julian Eberhard je bil po dveh strelskih nastopih leže še v boju za visoka mesta, na prvem strelskem postanku stoje pa je zgrešil kar štirikrat, tekmo je končal šele kot 18 .(+1:41,9/8). Danes pa sploh ni nastopil Francoz Martin Fourcade, ki se je po včerajšnjem 40. mestu odločil, da se bo raje pripravil za nedeljsko tekmo s skupinskim startom.

Zasledovalno, Hanti Mansisk:

1. Simon Schempp (Nem) 33:27,8/3
2. Johannes Thingnes Boe (Nor) +8,5/1
3. Erik Lesser (Fra) 15,7/2
4. Benjamin Weger (Švi) 18,7/0
5. Benedikt Doll (Nem) 27,3/2
...

Svetovni pokal, skupno: 

1. Martin Fourcade (Fra) 1152 točk
2. Johannes Thingnes Boe (Nor) 820
3. Anton Šipulin (Rus) 806
4. Simon Schempp (Nem) 769
5. Simon Eder (Avt) 714
...
34. Jakov Fak (Slo) 238
52. Klemen Bauer (Slo) 105
92. Rok Tršan (Slo) 8
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.