Nenadna smrt italijanskega reprezentanta

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Italijo je pretresla novica o smrti nogometaša.
Oglej si celoten članek

V noči na nedeljo je v spanju umrl kapetan italijanskega nogometnega prvoligaša in član italijanske reprezentance Davide Astori. Enaintridesetletni branilec je umrl v hotelu La di Moret v Vidmu, kjer je Fiorentina čakala na današnjo prvenstveno tekmo z Udinesejem.

Žalostno novico je že potrdil Astorijev klub. "Fiorentina je globoko pretresena in prisiljena sporočiti, da je umrl njen kapetan Davide Astori," je v izjavi za javnost zapisala Fiorentina in pozvala medije k spoštovanju njegove družine pri objavljanju o smrti Astorija.

Tekma med Udinesejem in Fiorentino, ki bi se morala začeti ob 15. uri, je bila prestavljena, prav tako dvoboj med njegovim nekdanjim klubom Cagliarijem in Genoo, kasneje pa tudi vsi preostali današnji dvoboji. 

Nogometaši Cagliarija so že bili na zelenici pred tekmo v Genovi, ko so izvedeli za smrt nekdanjega soigralca. Na igrišče je prišeč predsednik kluba Tommaso Giulini in osebno obvestil igralce. Ti so bili pretreseni, predsednik pa je obvestil delegata in sodnike, da ni možnosti za igranje tekme. 

Foto: Profimedia Davide Astori

Astori je bil italijanski reprezentant od leta 2011, skupno pa je zbral 14 nastopov za azzurre. Za sabo je pustil dekle Francesco Fioretti in dvoletno hčer Nicole. Športno pot je začel v klubu Pontisola, že v mlajših selekcijah pa se je preselil k Milanu, kjer je tudi začel profesionalno kariero. Leta 2008 je prestopil v Cagliari, kjer je ostal osem sezon. Leta 2016 ga je po letu na posoji odkupila Fiorentina.

"Nisem ga poznal, nekateri moji soigralci pa so ga. Vsi smo pretreseni, imel je le 31 let," je za 24sata.hr izjavil hrvaški nogometaš Andrija Balić, ki bi se moral kot gralec Udineseja danes pomeriti s Fiorentino. "Izvedeli smo danes v karanteni, pravkar pa so nam sporočili, da je tekma odpovedana," je še dodal nekdanji član Hajduka.

"Vse kar vem, je to, da se danes v hotelu La Dimoret ni pojavil na zajtrku. Po nekaj časa so ga šli iskat in ga našli mrtvega v postelji. Nihče ne ve natančno, kaj se je zgodilo. Verjetno bo obdukcija pokazala vzrok smrti," je še povedal Balić.

Po poročanju Italijanske tiskovne agencije Anse naj bi kapetan Fiorentine umrl zaradi srčnega zastoja.

Foto: Profimedia Davide Astori

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.