Nepričakovano preminila jugoslovanska nogometna legenda

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V četrtek zjutraj nas je pretresla tragična novica o nenadnem slovesu legende zagrebškega Dinama.
Oglej si celoten članek

V manj kot dveh tednih je iz hrvaškega nogometnega velikana Dinama prišla še druga tragična novica. Potem ko so se Modri morali posloviti od legendarnega Slavena Zambate, je v četrtek zjutraj nepričakovano preminil še Krasnodar Rora.

Slednji je izgledal še povsem zdrav, ko je imel pred komaj dvema dnevoma zelo čustven govor na stadionu Maksimir, ko se je na komemoraciji poslovil od svojega velikega prijatelja Zambate, nato pa je v četrtek hrvaški svet pretresla novica, da se je pri 75 letih poslovila še ena velika Dinamova nogometna ikona.

Rora namreč velja za enega največjih Dinamovih nogometašev vseh časov. Na levem krilu Modrih je preživel kar 10 sezon, tekom katerih je zbral 459 nastopov ter 90 zadetkov.

Na Visu rojeni nogometaš je imel pomembno vlogo pri največjem uspehu Dinama vseh časov, ko so Modri leta 1967 osvojili Pokal velesejemskih mest z zmago nad Leeds Unitedom v velikem finalu.

Po desetih letih igranja za Dinamo se je leta 1973 odpravil v tujino, kjer je do konca svoje kariere branil še barve Standard Liega, Nancyja ter Haguenaua. Za takrat izjemno močno Jugoslovansko reprezentanco je zbral pet nastopov.

Tekom igranja za Nancy je bil pravi mentor kasneje enemu največjih nogometašev, Michelu Platiniju. Legendarni Francoz je nekdaj celo izjavil, da ne bi nikdar postal takšen nogometaš, če ne bi po ekipnem treningu še ostajal na igrišču ter individualno treniral z Roro.

Po svoji nogometni karieri je Rora prevzel mesto trenerja v Dinamovi nogometni šoli, opravljal pa je tudi vlogo pomočnika glavnega trenerja članske ekipe. Kasneje se je preizkusil v vlogi špotnega novinarja ter strokovnega komentatorja pri nogometnih prenosih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.