Neredi - tekma na Wembleyju odpovedana

Foto: EPA
Foto: EPA
Zaradi neredov v Londonu je sredina prijateljska tekma med Anglijo in Nizozemsko na Wembleyju odpovedana. "To je sramotno za našo državo. Nehajte," poziva Wayne Rooney. Predolimpijska tekmovanja se kljub nemirom nadaljujejo.
Oglej si celoten članek

Angleška zveza (FA) je odpovedala prijateljsko nogometno tekmo Anglije in Nizozemske, ki bi morala biti v sredo na stadionu Wembley. "Z obžalovanjem moramo sporočiti, da smo zaradi izgredov prisiljeni odpovedati prijateljski obračun z Nizozemci," so pri angleški zvezi zapisali v sporočilu za javnost. Novico sta prek socialnega omrežja twitter že potrdila tudi nizozemski reprezentant John Heitinga in angleški Rio Ferdinand. Pred tem je Wayne Rooney prek twitterja pozval k ustavitvi nasilja: "To je sramotno za našo državo. Nehajte, prosim."


FA je novico sporočila v zadnjem hipu, še preden so se nizozemski reprezentanti, ki so se na tekmo pripravljali v domačem taboru, odpravili na pot proti Londonu. "Ostali bomo na Nizozemskem. Res škoda," je sporočila Monique Kessel, predstavnica za stike z javnostmi pri nizozemski zvezi. "Nemiri v Londonu so se tako razplamteli, da policija potrebuje vse razpoložljive može za vzpostavljanje reda in miru. Glede na to, da bi takšen spektakel, kot je bil predviden za Wembley, prav tako potreboval ustrezne varnostne ukrepe, je padla edina pametna odločitev, da se tekma odpove," so še sporočili iz nizozemske zveze.

Foto: EPA Nemiri v Londonu Dve nogometni tekmi angleškega ligaškega pokala sta bili že pred tem prestavljeni zaradi nasilja in nemirov, ki so zajeli Veliko Britanijo. Kluba West Ham in Charlton Athletics sta na svojih spletnih straneh zapisala, da sta odpovedala torkovi tekmi prvega kroga pokala Carling proti Aldershot Townu oziroma Readingu.


West Ham in Charlton sta po pogovorih s policijo dobila priporočilo, naj prestavita dvoboja, ker so policijske sile potrebne za reševanje nemirov, zato je treba javne dogodke z večjo mero tveganja prestaviti na drug termin. Zaskrbljeni so tudi prireditelji olimpijskih iger leta 2012, saj so izgredi med drugim zajeli tudi bližino nekaterih pomembnih olimpijskih objektov. Val nasilnih izgredov in plenjenja, ki se je v soboto začel v okrožju Tottenham, je ponoči še tretji dan divjal po ulicah britanske prestolnice. Nasilje se je razširilo še na Birmingham, Bristol in Liverpool ter nekaj drugih mest. Policija, ki poskuša zajeziti izgrede z okrepljenimi enotami, je izvedla že več sto aretacij.

Predolimpijska tekmovanja se nadaljujejo

Organizatorji olimpijskih iger leta 2012 v Londonu so se odločili, da se bodo predolimpijska tekmovanja v britanski prestolnici nadaljevala po predvidenem programu kljub izgredom, ki so se že razširili tudi na druga britanska mesta. Ženski turnir v odbojki na mivki se je začel danes v Horse Guards Paradu, v neposredni bližini rezidence ministrskega predsednika Davida Camerona na Downing Streetu 10. Vse poteka tako, kot so načrtovali, namesto enega pa so pripravili dve igrišči, da bodo lahko celoten dnevni program 12 tekem izpeljali pred mrakom. Turnir se bo končal v nedeljo, ko bo potekala tudi cestna kolesarska dirka na londonskih ulicah. Hyde Park bo v soboto gostil plavalno maratonsko preizkušnjo, v Wembley Areni pa med 8. in 14. avgustom svetovno prvenstvo poteka v badmintonu. Maja Tvrdy, najboljša slovenska igralka, je v prvem kolu v dveh nizih po 26 minutah igre z 11:21 in 13:21 izgubila z Japonko Ajo Goto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.