Nervoza v ekipi Haas F1 Team

Foto: EPA
Foto: EPA
Pred prvimi kvalifikacijami nove sezone formule 1 so najbolj nervozni v garaži debitantske ekipe Haas F1 Team.
Oglej si celoten članek

Ekipa v lasti ameriškega dirkaškega mogotca Gena Haasa bo v sobotnih kvafifikacijah debitirala na uradnem merjenju moči v formuli 1. Esteban Gutierrez je na drugem prostem teningu v Albert Parku zabeležil 11. čas, njegov moštveni kolega Romain Grosjean je bil 13.

''Živčen sem,'' je pred trenutkom resnice dejal Haas. ''Veliko stvari se dogaja, ki so nove zame in za ekipo. Težko je bilo sestaviti vse dele sestavljanke in se pripraviti na to. Izkušnja nas je veliko naučila,'' je dodal 63-letnik.

''Dirkanje lahko spremljaš celo življenje, a razumeš ga šele takrat, ko postaneš del njega. Spoštujem vse ekipe v F1. Samo za start na eni od dirk je potrebno ogromno tehničnih kompetenc. To mi je v izziv in upam, da bo zabavno,'' je še dejal Haas.

Ekipa se na prvi dirki ne nadeja odmevnega rezultata, bolj si želijo, da ne bi napravili kakšne večje napake. ''Če preveč pričakuješ, te šport hitro prislil v ponižnost. V prvih dveh letih si želimo dirkati in postati konkurenčni. Če ne bomo naredili nobenih večjih napak, bo to ogromen dosežek. Vem, da naša dirkača upata na točke, kar bi bil zagotovo velik uspeh,'' je sklenil Haas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.