Neslavni rekord Bayerna

Foto: EPA
Foto: EPA
Nemški nogometni prvak Bayern zbira rekorde vseh vrst, na zadnjega pa v bavarski prestolnici ne bodo prav posebej ponosni.
Oglej si celoten članek

Na tekmi nemške Bundeslige proti Hoffenheimu je bavarski nogometni velikan prejel gol že po devetih sekundah, kar je izenačenje najhitreje prejetega zadetka v zgodovini nemškega prvenstva.

Bayern, ki je v prvem krogu odpihnil Hamburg s 5:0, si je takoj na začetku dvoboja s Hoffenheimom privoščil hudo napako, darilo Davida Alabe pa je izkoristil Kevin Volland in premagal Manuela Neuerja.

Vodstvo tekmovanja je že potrdilo, da je 48.683. gol v zgodovini nemške lige izenačenje najhitreje doseženega zadetka. Podobno hiter je bil lani Karim Bellarabi (Leverkusen), dve sekundi več pa so za zadetke potrebovali Giovane Elber (Bayern) januarja 1998, Ulf Kirsten (Leverkusen) marca 2002 in Paul Freier (Bochum) maja 2003.

Tekma drugega kroga Bundeslige se je sicer končala z zmago bavarskega kluba (2:1). Za izenačenje je v 41. minuti poskrbel Thomas Müller, končni izid pa je ob izteku rednega dela postavil Robert Lewandowski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.