Nesojeni selektor Slovenije mora na novo operacijo

Foto: Profimedia Robert Prosinečki
Nogometni strateg, ki je veljal za enega glavnih favoritov za naslednika Srečka Katanca, ima resne zdravstvene težave.
Oglej si celoten članek

Robert Prosinečki, t.i. "Veliki Žuti", bo danes v Zagrebu prestal tretjo operacijo v zadnjih nekaj mesecih. Aktualni selektor Bosne in Hercegovine, ki se je po slovesu Srečka Katanca pogovarjal tudi z Nogometno zvezo Slovenije (NZS), ima že nekaj časa resne težave s tankim črevesjem.

Prosinečki je bil dvakrat operiran v Sarajevu, po tehntem premisleku pa se je odločil, da bo tretji poseg opravl v hrvaški prestolnici. Na operacijo bi moral že pred tednom dni, a je bil poseg, kot so pojasnili v bolnišnici, prestavljen zaradi "objektivnih okoliščin".

Nekdanji hrvaški nogometaš se je po dveh operacijah črevesja vrnil na delo z bosansko reprezentanco, katero je vodil na kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo 2020. 

Po dveh operacija, s katerima očitno niso odpravili vseh težav, ga zdaj čaka še tretji poseg. "Ni razlogov za paniko, čaka me rutinska operacija, katero moram opraviti," je po zadnji reprezentančni akciji dejal 50-letnik.

Prosinečki je bil konec novembra sprejet v bolnišnico zaradi bolečin v trebuhu. Po diagnozi je prestal štiriurno operacijo tankega črevesja. Teden dni je preživel na intenzivni negi, kmalu zatem pa se j pojavila nova težava. Rana se ni celila tako, kot bi se morala, zato je v začetku decembra prestal še drugi poseg. Slaba dva tedna kasneje je bil odpuščen iz bolnišnice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.