Nesojeni super-G spet pod vprašajem

Foto: EPA
Foto: EPA
Alpske smučarke v karavani svetovnega pokala bodo danes v Banskem ob 10.15 v drugo poskusile odpeljati tekmo v superveleslalomu.
Oglej si celoten članek

Petkov prvi poskus je namreč onemogočila pregosta megla, po številnih prestavitvah so tekmo odpovedali in prestavili na ponedeljek. Tina Maze bo danes na progo krenila s številko 18.

Prireditelji svetovnega pokala v alpskem smučanju v Banskem so morali petkov superveleslalom zaradi pregoste megle odpovedati, po sestanku ekip pa so odločili, da bodo tekmo nadomestili v ponedeljek ob 10. uri po slovenskem času.

Omenjeni superveleslalom res nima sreče, saj so ga morali odpovedati že v Bad Kleinkirchheimu, prevzelo ga je Bansko, kjer pa je organizatorjem načrte prekrižalo vreme. Po četrtkovem soncu so se nad smučišče zgrnili oblaki in pokvarili popolno smučarsko kuliso.

Opravili žreb za sobotno tekmo

So pa organizatorji sinoči pod streho spravili žreb številk za sobotno tekmo, Mazejeva se bo na progo podala s številko 18, vodilna v skupnem seštevku discipline Američanka Lindsey Vonn z 20, za Mazejevo drugouvrščena skupno Avstrijka Anna Fenniger pa z 22. V slovenskem taboru bo prva na progi Ilka Štuhec kot šesta, Vanja Brodnik, ki je v ekipi zamenjala Ano Bucik, pa se bo na progo Marc Girardelli, ki jo je zakoličil Švicar Roland Platzer, podala s številko 53.

Po Banskem se karavana smučark seli še v Garmisch-Partenkirchen, Are in na finale v Meribelu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.