Nešportna poteza sezone

Nogometaši ukrajinskega Šahtarja so se z zmago proti Nordsjællandu v petem kolu Lige prvakov že uvrstili v osmino finala. Brazilec Luis Adriano je dosegel hat-trick in poskrbel za eno najbolj nešportnih potez v letošnji sezoni.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Šahtarja so v torek s 5:2 premagali Nordsjælland in se kot vodilna ekipa skupine E že uvrstili v osmino finala. Na tekmi je zablestel Luis Adriano, ko je dosegel hat-trick, v 26. minuti pa si je Brazilec privoščil šokantno nešportno potezo. Na igrišču je obležal igralec Nordsjællanda, delivec pravice pa je igro ustavil. Gostje so nato žogo športno poslali v smeri domačega vratarja, Adriano pa je imel drugačne načrte. Stekel je za žogo in v igri ena na ena premagal vratarja Nordsjællanda ter izenačil na 1:1. Na zelenici se je vnela burna razprava, protesti domačih pa niso zalegli, saj je sodnik zadetek priznal. Nešportno potezo brazilskega nogometaša si lahko pogledate TUKAJ.

Srna: ''Luiz ni vedel, kdo je brcnil žogo''

Hrvaški reprezentant Darijo Srna je po tekmi komentiral: ''Prišlo je do nejasnega položaja. Luiz Adriano pravi, da ni vedel, kdo je poslal žogo. Mislil je, da so žogo slabo podali domači nogometaši in je povsem normalno krenil v napad. Nismo želeli tega in v naslednjih minutah smo igrali v počasnejšem ritmu, saj smo bili zmedeni. Nismo vedeli, kako popraviti nastali položaj, nato pa smo prejeli drugi zadetek. Ko smo se distancirali od incidenta, smo dosegli še štiri zadetke in dokazali, da smo boljša ekipa. Zagotovili smo si napredovanje, a delo še ni končano,'' je povedal Srna in dodal, da si želijo skupinski del tekmovanja zaključiti na prvem mestu, zato bodo tudi proti Juventusu igrali na zmago.

Uefa sprožila postopek proti Adrianu

Evropska nogometna zveza (Uefa) je začela disciplinski postopek proti napadalcu Šahtarja iz Donjecka Luizu Adrianu zaradi kršitve kodeksa obnašanja oziroma ravnanja na torkovi tekmi lige prvakov na Danskem proti Nordsjaellandu. Grozi mu kazen ene tekme prepovedi, kar bi pomenilo, da ga ne bo na tekmi 6. kola Lige prvakov proti Juventusu. Disciplinska komisija bo primer obravnavala v torek.

"Napadalec Šahtarja očitno ni dojel. Pogledal sem na svoj kapetanski trak in tam nekaj piše o spoštovanju. Moram reči, da tega nismo videli prav veliko. Mislili smo, da nam bodo 'podarili' en gol. Pol njihove ekipe je tudi tako razmišljalo, pol pa ne," je povedal kapetan Nordsjaellanda Nicolai Stokholm.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.