Nesreča: na EP z uničenimi čolni

Foto: Nina Jelenc Kauzer brani naslov evropskega prvaka. Njegov čoln pa je uničen. (Foto: Nina Jel
Peter Kauzer, Jure Meglič, Benjamin Savšek in kolegi iz slalomske reprezentance so na EP v Seu odšli z visokimi cilji, a teden pred začetkom doživeli šok. Večina čolnov je uničenih ali poškodovanih.
Oglej si celoten članek

Naslednji konec tedna bo v Pirenejih evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Prvi slovenski tekmovalci so že na kraju dogajanja, da bi lahko opravili nekaj dodatnega treninga. S poškodovanimi čolni pa bo to bolj težko! Ker čolnov niso mogli v Seu prepeljati z letalom, je tekmovalcem na pomoč priskočila hrvaška reprezentanca in poleg čolnov svojih tekmovalcev v Španijo s kombijem peljala tudi slovenske. Zaradi izjemno močnega vetra pa je v Franciji prišlo do nesreče. Ob močnem sunku vetra je s strehe kombija odtrgalo prtljažnik s čolni, ki so zgrmeli na cesto in v bližnji jarek. Nekaj čolnov je popolnoma uničenih, druge pa čaka veliko popravila. Med poškodovanimi je tudi čoln branilca naslova evropskega prvaka Petra Kauzerja.

"Čolna ni popolnoma uničilo, vendar bi bilo treba veliko popravil, tako da si bova z Anžetom Berčičem izposodila čolna, dokler ne pridejo na prizorišče še drugi slovenski reprezentanti in pripeljejo Janoševega čolna (Peterlin, op. a.). V ponedeljek bo prišel proizvajalec čolnov in Anžetu pripeljal testnega, meni pa bo novega poskušal narediti do sobote zvečer. Potem bom moral nekako organizirati prevoz do Seu d'Urgella. Če ne bo šlo drugače, bom tekmoval z Janoševim čolnom, saj ima enakega kot jaz," je povedal Kauzer in dodal: "Čeprav bo težko, bom zaradi tega še bolj motiviran za treninge in tekmo. Sicer pa se vsaka stvar zgodi z razlogom. V tem moram najti nekaj pozitivnega, me pa položaj ni vrgel iz tira."

Visoka pričakovanja
Prvenstvo se bo začelo v sredo s slovesnim odprtjem. Pričakovanja slovenske ekipe so zelo visoka, še posebej kajakašev, branilca naslova Kauzerja in podprvaka Jureta Megliča. "Jaz merim tja, kamor mislim, da spadam. Neumno bi bilo, da po vseh teh dosežkih v zadnjih letih rečem, da grem v Španijo le po finale. Toliko samozavesti pa še imam. Na progo grem uživat, tam mi je vedno luštno, tako da v bistvu komaj čakam to tekmo," je pred odhodom v Španijo povedal Kauzer. Med kanuisti bo slovensko železo v ognju Benjamin Savšek. V konkurenci kanuističnih dvojcev sta tiha favorita za zlato Sašo Taljat in Luka Božič. "Zadovoljen bom z vsem, kar bo bolje od sedmega mesta. Lani sva bila na EP namreč sedma. Zdaj je treba postopoma iti stopničko višje," pravi Taljat.

Spored Evropskega prvenstva v slalomu na divjih vodah:

Četrtek, 9. junija:
kvalifikacije in četrtfinale K-1ž, C-2
polfinale ekip K-1ž, C-2

Petek, 10. junija:
kvalifikacije in četrtfinale C-1ž, K-1 m, C-1m
polfinale ekip C-1ž, K-1m, C-1m

Sobota, 11. junija:
polfinale in finale K-1ž, C-2
finale ekip K-1ž, C-2

Nedelja, 12. junija:
polfinale in finale C-1ž, K-1m, C-1m
finale ekip C-1ž, K-1m, C-1m.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.