Nesrečen poraz Udineseja

Foto: Žurnal24 Alberto Gilardino (Milan) je v zadnji minuti premagal našega vratarja Samirja Ha
V derbiju 19. kola Serie A je Milan z obilo športne sreče v sodnikovem podaljšku strl odpor Udineseja. Za evropske prvake je edini zadetek dosegel Alberto Gilardino.
Oglej si celoten članek
 

Italija, 19. kolo

Roma : Catania 2:0
Juventus : Sampdoria 0:0
Livorno : Empoli 1:0
Napoli : Lazio 2:2
Palermo : Siena 2:3
Reggina : Cagliari 2:0
Udinese : Milan 0:1
Fiorentina : Torino 2:1
Genoa : Atalanta 2:1
Inter : Parma 3:2

Tekma v Vidmu se je začela z igro med obema kazenskima prostoroma. Do prvega poizkusa je v 12. minuti prišel Udinese, ko je Fabio Quagliarella močno streljal na vrata Milana , a se je vratar Željko Kalač izkazal. Na nasprotni strani je z močnim strelom z razdalje slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanoviča (branil je celotno srečanje) na napačni nogi ujel Ronaldo , a je veselje Brazilca preprečila vratnica. Varovanci Carla Ancelottija so imeli v prvem polčasu žogo več v svoji posesti (67%), a so bile akcije Pata in Kakaja zatrte že pred strelom, Udinese pa je pretil iz protinapadov. V glavni vlogi je bil Pepe , a je njegova diagonalna poizkusa Kalač zaustavil. V drugem polčasu se je nadaljevala podobna nogometna predstava kot v uvodu v srečanje. Ko je že vse kazalo na remi brez zadetkov, pa je po napaki obrambe belo-črnih ter lepi akciji Kakaja in Pata zadel 25-letni italijanski reprezentant.

Daniele De Rossi (Roma) in Jorge Martinez (Catania) © AFP

 
Od preostalih tekem velja omeniti domačo zmago Rome proti Catanii z 2:0. Mrežo gostov je že v osmi minuti načel Ludovic Giuly , zmago italijanskih prvakov iz leta 2001 pa je v drugem polčasu s strelom z 11-metrovke potrdil Daniele de Rossi . Pred srečanjem v Rimu so se v neredih poškodovali trije gostujoči navijači. Največje negativno presenečenje kola je remi Juventusa na tekmi s Sampdorio . V Torinu je bilo 0:0. Nekoliko bolj uspešna je bila Fiorentina , ki je s pomočjo dveh zadetkov z 11-metrovke pred domačimi gledalci premagala Torino z 2:1. Strelca za vijoličaste sta bila Christian Vieri in Adrian Mutu .

Vodilni Inter (49 točk) je na srečanju s Parmo še v 87. minuto zaostajal z 1:2, nato pa je na sceno stopil Zlatan Ibrahimović , ki je v 88. minut izenačil z 11-metrovke, v sodnikovem podaljšku pa zagotovil vse tri točke varovancem Roberta Mancinija . Modro-črnim so zaenkrat v prvenstvu najbližje Roma (42), Juventus (37), Fiorentina (34) in Udinese (32). Milan je na devetem mestu, ob treh manj odigranih srečanjih so rdeče-črni zbrali 24 točk.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.