Nesrečna smučarka začela hoditi

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanja zmagovalka svetovnega pokala spet hodi
Oglej si celoten članek

Anna Holmlund, švedska smučarka prostega sloga, je po hudi poškodbi glave, zaradi katere je bila kar nekaj časa v komi in tudi v smrtni nevarnosti, naredila prve korake. S pomočjo očeta je pri izvajanju rehabilitacijskega programa prehodila nekaj metrov, to se je zgodilo točno po enem letu od padca na treningu v južnotirolskem Innichenu.

"Ne morem verjeti, napredek je neverjeten," je bil navdušen oče, Lars Holmlund, ki je korake v njenem stanovanju v Sundsvallu tudi posnel.

Po več mesecih Švedsko smučarko po petih mesecih zbudili iz kome

Holmlundova je na olimpijskih igrah v Sočiju osvojila bronasto kolajno, na tekmah svetovnega pokala je zmagala 19-krat, bila je tudi skupna zmagovalka svetovnega pokala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.