Nesrečni Japonec olajšal delo Đokoviću

Foto: Epa kei nishikori
Znani so vsi štirje polfinalisti OP Avstralije.
Oglej si celoten članek

Srb Novak Đoković, prvi nosilec teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, je napredoval v polfinale, potem ko je njegov tekmec v četrtfinalu Japonec Kei Nishikori dvoboj pri izidu 6:1 in 4:1 za Đokovića predal zaradi poškodbe. Za finale se bo srbski zvezdnik pomeril s Francozom Lucasom Pouillom, ki bo prvič zaigral v polfinalu.

Japonec je na letošnjem Australian Opnu odigral tri dvoboje s petimi nizi, od začetka obračuna z Đokovićem pa je deloval utrujeno. Srb je že v prvi igri tekmecu odvzel servis, prvi niz pa dobil po vsega 32 minutah.

Po prvem nizu je Nishikori vzel zdravstveni premor zaradi težav z desno stegensko mišico, kasneje pa dvoboj predal.

"Keiju želim hitro okrevanje, oproščam pa se vsem gledalcem, ki niso videli celotne tekme. Letos sem odigral veliko dvobojev. Sem v polfinalu in vse bom naredil, da bom zanj dobro pripravljen," je povedal Đoković.

Njegov naslednji tekmec bo Pouille, 28. nosilec, ki je v četrtfinalu izločil šestnajstopostavljenega Kanadčana Miloša Raonića s 7:6 (4), 6:3, 6:7 (2) in 6:4.

"Veselim se obračuna s Pouillejem. Na tem turnirju je prišel do nekaj velikih skalpov. Ne boji se igrati na največjih turnirjih. Pričakujem, da bo stopil na igrišče samozavesten. Veselim se," je o naslednjem tekmecu dejal Srb.

Foto: Epa novak đoković

Pouille se je prvič v karieri uvrstil v polfinale turnirja za grand slam, postal pa je prvi Francoz med zadnjimi štirimi igralci na Australian Opnu po letu 2010 in Jo-Wilfriedu Tsongaju.

Štiriindvajsetletnik do letošnjega turnirja v Melbourne Parku ni dobil niti enega dvoboja.

"Dobro sem vračal udarce in serviral. Do letos tu nisem dobil niti enega dvoboja. Zdaj sem v polfinalu, zaradi česar sem zelo vesel," je po dvoboju menil Pouille.

V torek sta si polfinale zagotovila Grk Stefanos Cicipas in Španec Rafael Nadal, ki tvorita prvi polfinalni par uvodnega grand slama v sezoni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.