Nesta se poslavlja od Milana

Foto: EPA
Foto: EPA
Legendarni Alessandro Nesta, eden najboljših italijanskih branilcev vseh časov, je napovedal slovo od Milana, Italije in tudi Evrope. "Igra je zame postala prehitra, da bi lahko držal ritem, in ker ne želim sedeti na klopi, sem sprejel odločitev, da po desetih letih odidem," je dejal otrok Lazia, ki bo kariero najverjetneje nadaljeval v ZDA.
Oglej si celoten članek

Nekdanji italijanski reprezentančni branilec Alessandro Nesta se je odločil povleči črto pod svojo kariero v italijanskem nogometnem velikanu AC Milan. Letošnja sezona je bila njegova zadnja med rdeče-črnimi. Šestintridesetletni nogometaš bo svojo športno pot najverjetneje nadaljeval onstran Atlantika v profesionalni ameriški nogometni ligi MLS. Nesta je za klub iz lombardijske prestolnice igral od leta 2002. Pred tem je bil član rimskega Lazia, ki ga je zapustil predvsem zaradi finančnih težav.

"To je moja zadnja sezona pri AC Milanu. Odhajam. Igra je zame postala prehitra, da bi lahko držal ritem, in ker ne želim sedeti na klopi, sem sprejel odločitev, da po desetih letih odidem. Tu sem bil srečen, spoznal sem izjemne ljudi in osvojil ogromno. Poskusil bom najti nov izziv. Za zdaj nisem še ničesar podpisal, ne vem še, kje bom igral v prihodnje. Ne bi bilo slabo prečkati Atlantski ocean. Veliko priložnosti za to ne bo več," je dejal Nesta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.