Neuer nepremagan že 748 minut

Foto: Reuters
Foto: Reuters
748 minut že vratar Bayerna iz Münchna Manuel Neuer ni prejel gola v nemški Bundesligi. Nemški reprezentančni vratar mora do novega rekorda Bundeslige ostati nepremagan še 136 minut.
Oglej si celoten članek

Manuel Neuer je vse bližje rekordu v nemški bundesligi po številu minut, v katerih ni prejel gola. Njegov Bayern je v soboto premagal berlinsko Hertho s 4:0, nemški reprezentančni vratar pa zdaj že 748 minut ni dobil gola. Na lestvici nemške lige v nepremagljivosti sta pred njim le še Timo Hildebrand in Oliver Kahn.

Hildebrand je v dresu Stuttgarta v sezonah 2002/03 in 2003/04 zdržal brez gola 884 minut, Kahn pa je za bavarski klub v sezoni 2002/03 branil vse strele tekmecev 802 minuti. Neuer je v soboto na četrto mesto potisnil tudi Kahnov dosežek 736 minut iz sezone 1998/99. Prvi in edini gol v sezoni je Neuer dobil v tekmi prvega kroga proti Borussii Mönchengladbach. Bayern po devetih krogih bundeslige prepričljivo vodi z 22 točkami in razliko v golih 25:1.

Skupno pa je Neuer v tej sezoni na uradnih tekmah nepremagan že 1108 minut. Tudi vse štiri evropske tekme, dve v zadnjem krogu kvalifikacij in prvi dve v skupini lige prvakov, je namreč Bayern končal brez zadetka v svoji mreži, za nameček pa je bila ničla na strani tekmecev tudi na tekmi nemškega pokala proti Eintrachtu iz Braunschweiga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.