Neuer se posipa s pepelom: "Nisem vedel, kaj prepevam, ne razumem hrvaško"

Foto: Print Screen
Nemški mediji so najostreje obsodili dejanje enega najboljših vratarjev na svetu Manuela Neuerja. "Nisem vedel, kaj prepevam," se brani nogometaš Bayerna.
Oglej si celoten članek

Manuel Neuer je dvignil ogromno prahu, ko je med dopustovanjem na hrvaški obali ponosno prepeval pesem kontroverznega pevca Marka Perkovića Thompsona z naslovom Lijepa Li Si.

Posnetek nogometnega zvezdnika je hitro obkrožil svetovni splet in izzval mešane odzive.

Gre za domoljubno pesem, v kateri avtor občuduje lepote hrvaških regij. Med naštetimi je tudi Herceg-Bosna, katero so želeli Hrvati med vojno v nekdanji skupni državi v 90-. letih prejšnjega stoletja priključiti Hrvaški.

Foto: Bild

"Hrvati so do Herceg Bosne prišli z etničnim čiščenjem Srbov in Bošnjakov, pri čemer so pobijali civiliste teh narodnosti in množično ropali njihovo premoženje," so zapisali pri nemški različici spletnega portala Goal.com.

"Tako je nastala Herceg Bosna, ki jo avtor pesmi poimenuje 'srce ponosno'. Izvajalec je Marko Perković Thompson, ki je pristaš hrvaškega fašizma," so dodali, medtem ko so se pri Bildu spraševali, ali se Neuer zaveda vsebine pesmi, ki jo prepeva? 

Ob tem špekulirajo, da je Nemec pridobil simpatije Hrvatov, a izzval ogorčenje Srbov in Bošnjakov. Nemški vratar je v svoj zagovor povedal, da ni vedel, o čem govori pesem.

"Ne govorim hrvaško, tako da nisem vedel, o čem pojem in čigava je pesem," je povedal za Bild in Sport1, a se vseeno zdi, da mu gre izgovorjava besed domnevno nepoznanega jezika presneto dobro od rok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:47 14. Julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw

  • 17:22 13. Julij 2020.

    Fašisti izkoristijo vsako priložnost za lastno promocijo ! Dokaz je današnje polaganje venca Boruta Pahorja ! Borut je oseba z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.