Neunerjeva bo končala kariero

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ena najboljših biatlonk vseh časov Nemka Magdalena Neuner je dejala, da bo po tej sezoni končala nadvse uspešno kariero.
Oglej si celoten članek

Neunerjeva je na večni lestvici po številu zmag v svetovnem pokalu (25) tretja za Švedinjo Magdaleno Forsberg (42) in Nemko Uschi Disl (30). Rekorderka po številu naslovov svetovne prvakinje se bo pri 25 letih poslovila.

"Odločila sem se, da bom po tej sezoni končala biatlonsko kariero," je na svoji spletni strani zapisala dvakratna olimpijska prvakinja. V sredo bo nemška smučarska zveza v Hochfilznu z Neunerjevo pripravila novinarsko konferenco.

Športnica iz bavarskega Wallgaua bo svojo zadnjo tekmo odtekla 18. marca na finalu svetovnega pokala v Hanti Mansijsku, torej le dober mesec po svojem 25. rojstnem dnevu, ki ga bo praznovala 9. februarja. Na svetovnem prvenstvu med 29. februarjem in 11. marcem v Ruhpoldingu bo nemška športnica leta 2007 za zaključek poskušala v vsaki od šestih preizkušenj osvojiti kolajno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.