Zimzeleni Debevec poskrbel za novo mojstrovino

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Najboljši slovenski strelec vseh časov Rajmond Debevec je prišel do novega odličja na mednarodni sceni.
Oglej si celoten članek

Oseminpetdesetletni strelec iz Ljubljane je na evropskem prvenstvu z zračnim, malokalibrskim in velikokalibrskim orožjem ter puško šibrenico v Osijeku v disciplini velikokalibrska puška leže na 300 metrov osvojil odličje bronastega leska.

Trikratni nosilec olimpijskega odličja iz Slovenije je v tej neolimpijski strelski disciplini zadel 598 krogov. Pred njim sta se uvrstila le Avstrijec Gernot Rumpler, ki je zadel vseh 600 krogov, drugo mesto pa je zasedel Danec Steffen Olsen s 599 krogi.

Debevec je poskrbel za drugo slovensko kolajno na letošnjem evropskem prvenstvu v Osijeku. Odličje srebrnega leska je osvojila tudi slovenska ženska reprezentanca na ekipni tekmi z zračno puško. Na tej tekmi so nastopile Živa Dvoršak, Urška Kuharič in Klavdija Jerovšek.

Na današnji tekmi v olimpijskem trapu slovenski strelci niso posegli po zvezdah. Najboljši je bil Denis Vatovec, ki je zadel 116 letečih tarč, kar je zadostovalo za 31. mesto. Dvakratni olimpijec Boštjan Maček je dvodnevno tekmo z dvema zadetkoma manj končal na 41., Tadej Kostanjevec pa je zadel 112 glinastih golobov in pristal na 58. mestu.

Edina slovenska predstavnica v trapu Jasmina Maček je tekmo končala na 23. mestu, potem ko je zadela 108 letečih tarč.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.