Neureuther nategnil vezi, nato zbežal s kraja nesreče

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prvi adut nemške smučarske ekipe na OI je tik pred odhodom v Soči doživel neprijetno izkušnjo. Poškodoval si je rebra in hrbet, a bo vseeno potoval v Soči.
Oglej si celoten članek

Nemški alpski smučar Felix Neureuther, eden od favoritov za olimpijske kolajne v tehničnih disciplinah, je davi na poti na letališče v Münchnu doživel prometno nesrečo in se tako ni vkrcal na letalo za Soči.

Tiskovni predstavnik nemške smučarske zveze je povedal, da je moral Neureuther na pregled v bolnišnico v Münchnu. Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP je bil nemški smučar na poti na letališče, od koder bi poletel proti Sočiju, ko je njegov avto zaradi poledice zletel s ceste.

Odnesel jo je brez zlomov

Neureuther je v današnji prometni nesreči utrpel udarec v rebra in ima nategnjene vezi, so sporočili z nemške smučarske zveze. "Glede na okoliščine, mi gre dobro. Jutri letim v Soči," je sporočil Neureuther, sicer favorit za medalje na olimpijskem slalomu in veleslalomu. Zlomov tekmovalec v jutranji nesreči, ko je z avtom zaradi poledenelega cestišča zletel s ceste v ograjo, na srečo ni utrpel.

Tožilstvo v Münchnu je po tej nesreči uvedlo preiskavo zaradi suma pobega s kraja nesreče. Neureuther je namreč po dogodku nadaljeval pot do münchenske bolnišnice, kjer je prestal več preiskav, in ni počakal na prihod policistov. Ti so sicer sporočili, da kljub preiskavi ni nikakršnih zadržkov za njegovo pot v Soči. "Seveda lahko odpotuje. Želimo mu vse najboljše, naj izpolni svoje sanje," je dejal predstavnik bavarske policije.

Odpotoval bo z dnevom zamude

Neureuther tako na olimpijske igre odhaja z dnevom zamude. Ko je prišlo do nesreče, je bil namreč na poti na letališče, od koder bi moral danes poleteti v Soči. Olimpijska preizkušnja v veleslalomu je napovedana za sredo, 19. februarja, slalom pa bo tri dni kasneje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:35 14. Februar 2014.

    Navijam za njega , si pač ne morem kaj, ko je tako podoben Roku.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.