Neustavljivi Dragić zrežiral preobrat

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenski košarkar Goran Dragić, ki v severnoameriški ligi NBA igra za Phoenix Suns, je tokrat s soigralci gostoval v Memphisu. Čeprav so Sonca v prvem polčasu zaostajala, jim je na krilih razpoloženega Dragića, ki je 15 od svojih skupaj 17 točk dosegel v zadnjem delu igre, uspel preobrat za zmago s 96:90.
Oglej si celoten članek

Gorana Dragića je uvodne tri četrtine v dvorani FedExForum nekoliko zaustavila bolezen, a je v odločilnem delu igre vseeno zbral dovolj moči, da je soigralce popeljal do zmage.

Potem ko je v prvih treh četrtinah zbral če dve točki ob metu iz igre 1-6, je v zadnji četrtini ob metu 5-6, vključno s tremi trojkami, Phoenix popeljal do prve zmage po dveh porazih v nizu. Dragić je 18 točkam v 24 minutah na parketu dodal tri skoke, štiri podaje in dve ukradeni žogi.

"Ves čas sem želel le ostati v igri. Potem pa mi je uspelo ukrasti nekaj žog, in to mi je dalo krila. Moja samozavest je narasla," je po izjemni predstavi dejal slovenski košarkar, ki ga je virusno obolenje te dni nekoliko oslabilo, in dodal: "Na vsaki tekmi poskušam dati vse od sebe in pomagati svoji ekipi."

Prvi strelec Phoenixa je bil Marcin Gortat z 20 točkami, Jermaine O'Neal jih je zbral 14, Kendall Marshall 11, Luis Scola pa deset. Pri gostiteljih je bil z 29 točkami najboljši Jerryd Bayless, ki je vstopil s klopi, 21 točk pa je za Grizlije zbral Zach Randolph.

Beno Udrih je z Milwaukee Bucks gostoval v Koloradu pri moštvu Denver Nuggets, ki je v domači dvorani Pepsi Center slavilo zmago s 112:104, čeprav so košarkarji Milwaukeeja po trojki Udriha v zadnji četrtini vodili že za deset točk. A domači se niso predali in so z odlično igro v obrambi postopoma zmanjševali prednost gostov, na koncu zmagali, čeprav je rezervni center Milwaukeeja Samuel Dalembert odigral najboljšo tekmo kariere ter dosegel 35 točk in 12 skokov.

Udrih je odigral 14 minut ter v tem času zbral sedem točk, en skok in dve podaji. Pri Denverju sta Danilo Gallinari in Ty Lawson sta vsak k zmagi prispevala 22 točk. "Seveda smo bili šokirani. Ne zgodi se vsak dan, da v igro pride košarkar s klopi ter doseže 35 točk in 12 skokov. To je noro, kako je igral v prvem polčasu. A k sreči smo uspešno prevedrili vihar. Vendar se tudi v drugem polčasu ni ravno zaustavil," je bil nad tekmecem navdušen Lawson.

Liga NBA, Izidi:
Denver Nuggets : Milwaukee Bucks 112:104
(Beno Udrih: 14 minut, 7 točk, skok, 2 podaji za Milwaukee)

Memphis Grizzlies : Phoenix Suns 90:96
(Goran Dragić: 24 minut, 18 točk, 3 skoki, 4 podaje, 2 ukradeni žogi za Phoenix)

Houston Rockets : Golden State Warriors 140:109

Brooklyn Nets : Los Angeles Lakers 83:92

Indiana Pacers : Atlanta Hawks 114:103

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.