Neustrezna diploma odnesla trenerja

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Palerma je moral zaradi neustrezne dokumentacije zapustiti trenerski stolček italijanskega prvoligaša.
Oglej si celoten članek

Argentinski trener Guillermo Schelotto je zapustil Palermo, potem ko njegova trenerska diploma ni ustrezala kriterijem Evropske nogometne zveze.

Manjkalo mu je tudi zahtevanih pet let izkušenj vodenja klubov v najvišjih ligah, kar je nujno za trenerje, ki ne prihajajo iz Evrope.

Za 42-letnim nekdanjim argentinskim reprezentantom so le tri trenerska leta pri argentinskem prvoligašu Lanusu.

Schelotto je sicer 11. januarja zamenjal Davideja Ballardinja, uradno pa je trenersko mesto zasedel Giovanni Tedesco, dokler ne bi bile razrešene birokratske zadeve pri Argentincu.

Tedesco naj bi ekipo, v kateri sta tudi Slovenca Siniša Anđelković in Aljaž Struna, vodil do konca sezone. Palermo je trenutno 15. v elitni italijanski ligi s sedmimi točkami pred mesti, ki vodijo v nižji rang tekmovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.