Neverjetna drama v pokalu Libertadores: VAR odločil finalista

Foto: Epa
Foto: Epa
River Plate se je po neverjetni drami in pomoči VAR-a, ki je edini videl enajstmetrovko, uvrstil v finale pokala Libertadores.
Oglej si celoten članek

Argentinski nogometni velikan River Plate se je uvrstil v veliki finale pokala Libertadores, južnoameriške različice evropske Lige prvakov. Zasedba iz Buenos Airesa je na prvi domači tekmi izgubila proti brazilskem Gremiu z 0:1, na današnji povratni tekmi v Porto Alegreju pa po pravi drami slavila 2:1.

Leonardo je v 36. minuti sicer popeljal Gremio v vodstvo, ki je bil z eno nogo že v finalu, kljub temu, da je Rafael Borre  v 82. minuti rezultat izenačil.

Nato pa je prišla na vrsto usodna 86. minuta, ko je Bressan v kazenskem prostoru igral z roko, sodnik Andres Cunha pa je po signalizaciji VAR-a in pregledu posnetka dosodil najstrožjo kazen za River Plate. Sledila pa je prava drama.

Bressan je prejel še drugi rumeni karton, a ni želel mirno zapustiti igrišča ter se je spravil nad sodnika, katerega je začel vleči za dres. Kmalu so se mu pridružili še preostali besni soigralci, tako da so morali na igrišču posredovati celo možje specialnih enot, da so zaščitili sodnika Cunho.

Foto: Epa Pokal Libertadores

Pity Martinez je po skoraj 10-minutni prekinitvi v 95. minuti uspel uspešno izvesti najstrožjo kazen. Kljub temu, da je bila tekma podaljšana za kar 14 minut, se igralcem Gremia ni uspelo vrniti v igro, tako da se je River Plate prvič po letu 2015 uvrstil v finale pokala Libertadores.

Nogometaši in trener Gremia pa se niso mogli umiriti niti po koncu tekme. Poleg že omenjene enajstmetrovke jih je najbolj razjezil prvi zadetek Riverja, za katerega smatrajo, da je neregularen, saj naj bi Borra igral z roko.

"Raje izgubim 5:0, kot na takšen način! Ne morem kriviti sodnika na igrišču, pač pa tiste, ki spremljajo VAR. Pa kdo je bil zadolžen za VAR? Mogoče Stevie Wonder? Vsi drugi so videli to roko!" je bil po tekmi besen trener Gremia, Renato Portaluppi.

Drugi polfinalni par pokala Libertadores sta Palmeiras in Boca Juniors. Na prvi tekmi je argentinska ekipa slavila z 2:0, povratna pa bo v noči na petek v Sao Paolu. Če Boca uspe zadržati svojo prednost, se nam obeta spektakularni finale med dvema večnima rivaloma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.