Neverjetna gesta v spomin žrtvam terorističnega napada

Foto: Twitter fernando alvarez
Španski plavalec Fernando Alvarez se je odločil za nenavadno potezo, s katero se je poklonil žrtvam terorističnega napada v Barceloni in Cambrilsu.
Oglej si celoten članek

Prireditelji veteranskega svetovnega prvenstva v plavanju na Madžarskem so zaradi domnevno (pre)natrpanega urnika zavrnili predlog španskega plavalca Fernanda Alvareza, ki se je želel z minuto molka pokloniti žrtvam terorističnega napada v njegovi domovini.

Alvarez se je s predlogom obrnil tudi na Mednarodno plavalno zvezo (FINA), a naletel na gluha ušesa, zato je tudi sam "oglušel" od zvoku startne pištole.

Ko se je začela tekma na 200 metrov prsno, so vsi plavali skočili v vodo. Vsi, razen Alvareza, ki je ostal na svojem mestu in se z mislimi preselil k svojim rojakom.

"Moral sem to narediti. Sodniki so rekli, da ne moremo zapraviti niti minute, zato sem se odločil, da stvari vzamem v svoje roke. To mi je pomenilo več kot vse zlate medalje na tem svetu," je povedal Andaluzijec.

V terorističnih napadih v Barceloni in Cambrilsu je umrlo 15 ljudi, več kot 100 je ranjenih. Najmlajša žrtev teroristične akcije je bila komaj triletna deklica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 19:27 21. Avgust 2017.

    Tudi na športnih prireditvah je pomemben zgolj denar.Poklon Alvarezu za dejanje.Sožalje svojcem in prijateljem žrtev.Naj počivajo v miru.Bodo lahko mirno …

  • 15:24 21. Avgust 2017.

    FIFA ja. Bravo.

  • 14:12 21. Avgust 2017.

    Tu se vidi,kam gre totalitarna miselnost in vladavina na Madžarskem. Zelo podobno kot 1936 v Nemčiji.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.