Neverjetno: irski navijač prišel na klop Estonije!

Spoznajte Conorja Cunninghama, navijača irske nogometne reprezentance, ki se je tako kot tisoči rojakov odpravil na petkovo gostovanje v Talin, kjer je bila na sporedu prva tekma dodatnih kvalifikacij za nastop na Euru 2012. Občasni inštruktor fitnesa ni dobil vstopnice za tekmo, na oderuške cene estonskih preprodajalcev pa ni želel pristati. Kaj je storil? Ukradel je trenirko Estonije, se usedel poleg selektorja Tarma Ruutlija in tekmo spremljal s klopi za rezerve!
Oglej si celoten članek

Gologlavi Conor Cunningham se je smukal okrog stadiona, ko je opazil odprta vrata. "Bil je hodnik brez izhoda, ampak opazil sem vrečo z žogami, in ko sem jo pobral, je bila spodaj še estonska trenirka," je medijem po vrnitvi na Otok navdušeno razlagal Cunningham, državni heroj številka ena. Estonski komplet si je oblekel kar čez svoje kavbojke in irski dres, nato pa je bil čas za naslednjo potezo:

"Če sem povsem iskren, nisem vedel, kaj naj storim, zato sem si mislil, da je najbolje, da grem na klop Estonije. Nihče mi ni rekel ničesar in potem sem spoznal, da sedim poleg selektorja (Tarma Ruutlija, op. a.). Šele po desetih ali petnajstih minutah je Uefin funkcionar postal sumničav. Prišel je do mene in mi po pogovoru dejal, da se moram umakniti."

Po umiku s klopi se je Cunningham preprosto usedel na tribuno, od koder je spremljal tekmo do konca, nato pa skupaj z irskimi nogometaši (še vedno v estonski trenirki!) proslavljal na zelenici po veliki zmagi (4:0): "Ko je bilo tekme konec in se je Irska praktično že uvrstila naprej, sem si rekel da bom tvegal in stopil na igrišče. Proslavljal sem z igralci, se rokoval z vsemi in jih nekaj celo vprašal, če bi lahko dobil njihove drese.Vsi so bili zelo prijazni - opravičili so se, češ da so jih že obljubili prijateljem in družini. Ampak Keith Andrews je rekel, da lahko dobim njegovega, a ga po tem, ko so odšli v slačilnice, nisem več videl."

Cunninghamovo identiteto je nato razkrila neka estonska funkcionarka, ki ji je bilo čudno, da nekdo z estonsko trenirko slavi skupaj z Robbiejem Keanom in soigralci. Vse dogodke je Cunningham dokumentiral z mobilnim telefonom in jih objavil na YouTubu. "Funkcionarka je prišla do mene in se začela pogovarjati z mano, jaz pa sem le rekel, da moram vrniti vrečo z žogami. Tako sem bil vznemirjen, da sem se odločil veliko stvari objaviti na YouTubu. Še vedno ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. To je bilo eno najbolj neverjetnih doživetij v mojem življenju," je še pristavil Cunningham.

Cunningham se usede na klop Estonije:

Cunningham na tribuni:

Cunningham poleg Robbieja Keana in Keitha Andrewsa med intervjuji po tekmi:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.