Neverjetno, katera žival je grdo poškodovala enega glavnih Tadejevih ljudi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Izjemni Italijan sumi, da si je v nesreči z divjim prašičem celo zlomil zapestje.
Oglej si celoten članek

V prejšnji sezonah, ko ekipa UAE Team Emirates še ni uspela okoli svojega kapetana zgraditi dovolj močne ekipe, je bil izjemni Italijan Davide Formolo vedno najbolj zanesljiv in kvaliteten pomočnik našega Tadeja Pogačarja, ki je mlademu Slovencu stal ob strani pri večini njegovih uspehov.

Letos pa se je ekipa zelo okrepila s prihodom številnih zvezdnikov, a bi lahko vsaj na začetku sezone ostala brez svojega najzvestejšega pomočnika, ki je za La Gazzetto dello Sport razkril bizarno nesrečo, v kateri si je najverjetneje celo zlomil zapestje.

Do nesreče je prišlo v Monaku 3. januarja, ko se je med spustom pri hitrosti 60 km/h zaletel v mladička divjega prašiča ter si pri padcu grdo poškodoval zapestje: "Še vedno se ukvarjam s poškodbo desnega zapestja, bojimo se, da je prišlo celo do zloma," je razkril Formolo.

Foto: Profimedia Davide Formolo

Lahko bi se končalo še dosti huje, saj je trčil pri zelo veliki hitrosti, potem ko se je spuščal z vzpona Col de la Turbie nad Monte Carlom, ko je nenadoma na cesto pritekel divji prašič, kateremu se ni mogel več ogniti.

"Sreča je slepa, a nesreča nas zelo dobro vidi. Hitro sem se spuščal, se držal desne strani in merjasec je kar naenkrat pritekel čez cesto. Nič nisem mogel, z glavo mi je priletel naravnost v prednje kolo," je povedal za Gazzetto.

"Padel sem s kolesa. Spuščal sem se s hitrostjo 65 km/h, ko sem pristal na tleh. Še vedno veliko delamo na desnem zapestju, še vedno se bojimo, da je prišlo do zloma. Zgleda, da ni nič zlomljeno, vendar je veliko kosti v rokah in traja deset dni, da se pokažejo morebitni zlomi" je končal z analizo incidenta.

Za konec je podal še analizo svojega trenutnega stanja: "Teden dni sem delal s kolesom za kronometer, a še vedno ne morem stati na kolesu," je pojasnil Formolo, medtem ko iz ekipe še vedno niso sporočili nobenih uradnih informacij glede poškodbe.

Foto: Profimedia Davide Formolo

Seveda si vsi športni navdušenci želimo, da bi se izjemni Italijan, ki je v lanski sezoni odigral pomembno vlogo pri Tadejevih zmagah na Dirki po ZAE, dirkah Tirreno-Adriatico ter Liege-Bastogne-Liege, Dirki po Franciji in Dirki po Lombardiji, čim hitreje vrnil.

Tadej bo sezono začel z Dirko po ZAE, ki je na sporedu že 20. februarja in zagotovo bi si ob sebi želel tudi svojega zvestega italijanskega pomočnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.