Neverjetno, kdo vse je "všečkal" novico o Sarrijevi odpovedi

Foto: Epa
Foto: Epa
Maurizio Sarri je bil trn v peti številnih sedanjih in nekdanjih nogometašev Juventusa.
Oglej si celoten članek

Maurizio Sarri je dobil odpoved z mesta glavnega trenerja Juventusa, kljub temu da je Stari dami priboril zgodovinski deveti zaporedni državni naslov. A v črno-beli družini marsikaj ni bilo tako, kot bi moralo biti, zato se je družina Agnelli odločila, da se reši Sarrija ter ponudi mesto glavnega trenerja legendarnemu Andrei Pirlu.

Odslovitev Juve po porazu že naredil veliko kadrovsko spremembo

Sarri po neuspešni epizodi pri Chelseaju ni uspel vpeljati svojega načina nogometa, katerega je prej gojil pri Empoliju ter Napoliju, niti pri Juventusu. Stara dama se je po porazu v finalu Italijanskega pokala (prav proti Napoliju) zelo zgodaj poslovila tudi v tako željeni Ligi prvakov, kjer jo je že v osmini finala presenetljivo izločil Lyon.

Italijanski strateg in slačilnica preprosto nista zadihala kot eno, mnogi Sarrijevi nogometaši pa preprosto niso razumeli taktičnih zamisli svojega trenerja, ki ne velja za stratega, ki bi se bil sposoben prilagoditi obstoječemu kadru, temveč od svojih varovancev zahteva izpolnjevanje zamisli in idej, katerih preprosto niso sposobni izvesti.

Foto: Epa mario mandžukić

Zaradi Sarrija in njegovih "idej" se je tako od torinskega kluba moral posloviti igralec, ki je v Juventusu pustil dosti globlji vtis, kot pa ga je po zgolj eni sezoni odpuščeni trener. Pod Sarrijevim vodstvom je namreč postal "višek" hrvaški nogometni as Mario Mandžukić. Slednji se je tako na zelo boleč način moral posloviti od kluba, kateremu je v preteklih sezonah toliko dal.

"Mandžo" je najprej sedel na klopi, nato je bil celo vržen iz ekipe ter na koncu celo prisiljen v prestop. Nekdanji hrvaški as je vse to močno zameril svojemu nekdanjemu šefu, tako da je bil eden izmed prvih, ki so na Instagramu "všečkali" Juventusovo objavo, da je Sarriju vročena odpoved.

Foto: Profimedia Emre Can

Toda Mandžukić ni edini izmed nogometnih zvezdnikov, ki je dal celemu svetu vedeti, da je navdušen nad nesrečo svojega bivšega trenerja, saj se mu je pridružil tudi Emre Can, ki je lansko poletje ob številnih ponudbah želel zapustiti Torino, a so ga vodilni možje v klubu prepričali v nasprotno, nato pa ga Sarri kljub njegovi zvestobi ni želel niti registrirati med igralce s pravico nastopa v Ligi prvakov.

Can si je nato pozimi le uspel izboriti izhod iz Juventusa, ko se je vrnil v Nemčijo, kjer je okrepil dortmundsko Borussio, njegovo sovraštvo do Sarrija pa se v tem času ni čisto nič zmanjšalo.

Foto: Profimedia Douglas Costa

A Sarri ni imel sovražnike le med nekdanjimi nogometaši, katere je spodil iz Torina, temveč celo med trenutnim kadrom. Poleg Cana in Mandžukića je namreč "všeček" objavi podelil tudi Douglas Costa, izjemni Brazilec, ki pa je bil v Sarrijevi eri potisnjen v drugi plan.

Foto: Instagram Nogometaši Juventusa

Sarri je tako s svojo nesposobnostjo obvladovanja največjih nogometnih zvezdnikov le še enkrat dokazal, da očitno ni dovolj kvaliteten za vodenje nogometnih velikanov ter da se dosti bolje znajde v sredinah, kjer so pričakovanja kluba ter egi nogometašev manjši.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.