Neverjetno, na tekmi zabil 16 golov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nov dan pacifiških iger v Port Moresbyju je prinesel tudi nove neuradne svetovne rekorde. V glavni vlogi je zaradi velikanskih porazov Mikronezija.
Oglej si celoten članek

Mikronezija treh tekmah na nogometnem turnirju na Papui Novi Gvineji ni dala niti enega gola, zato pa jih je prejela kar 114. Nazadnje jo je Vanuatu ugnal s 46:0, od tega jih je Jean Kaltack sam zabil 16.

Gre za najvišjo zmago v mednarodni nogometni zgodovini. Vanuatu je za osem zadetkov popravil en dan star rekord, ki ga je na istem turnirju z zmago proti neuradno najslabši ekipi na svetu Mikroneziji postavil Fidži.

Uradni svetovni rekord za zmago z največ zadetki si vse od leta 2001 še vedno lasti Avstralija, ko je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2002 Ameriško Samoo potopila z izidom 31:0, najboljši strelec in svetovni rekorder po številu zadetkov na članskih mednarodnih tekmah pa je od takrat s 13 goli na Novi Zelandiji rojeni Avstralec Archie Thompson. Thompsonov dosežek je zdaj za tri zadetke na eni mednarodni tekmi popravil 20-letni Kaltack, vendar v konkurenci do 23 let.

Mikronezija ni članica Mednarodne nogometne zveze, na pacifiških igrah pa igrajo le nogometaši do 23 let, tako da dosežek Vanuatuja ne bo zapisan v uradno knjigo rekordov.

Nogometaši Mikronezije so že v uvodu pacifiških iger doživeli visok poraz, a so še bili dokaj v formi in sveži, saj so proti Tahitiju izgubili le z 0:30.

Že do polčasa je Vanuatu zabil 24 golov, kar pa nogometaše te otoške državice ni zaustavilo in so v drugem polčasu zabili še 22 golov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.