Neville že zapustil klop Valencie

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Gary Neville je že nekdanji trener netopirjev.
Oglej si celoten članek

Nekdanji branilec angleške reprezentance in Manchester Uniteda Gary Neville je bil po slabih štirih mesecih prisiljen zapustiti klop Valencie. Netopirji so 41-letniku sicer kot prvi ponudili pravo možnost za vodenje ekipe, zaposlili so ga decembra.

"Rad bi se zahvalil klubu, navijačem, strokovnemu štabu in igralcem. Rad bi nadaljeval z delom, ki sem ga začel, a se zavedam, da smo v poslu, ki je odvisen od rezultata. Ta na 28 tekmah ni bil na nivoju in standardih, ki jih postavljam tako jaz kot klub," je v izjavi ob prekinitvi pogodbe zapisal Neville.

Klub je odločitev sporočil na uradni spletni strani, potem ko zdaj že nekdanji trener ni izpolnil rezultatskih pričakovanj, s trenerjem pa so bili vse bolj nezadovoljni tudi navijači: "Po skrbnem premisleku smo se odločili za spremembo na klopi, z upoštevanjem najboljših interesov za napredek kluba. Garyju bi se radi zahvalili za opravljeno delo in bi ob tem zaželeli vse najlepše v prihodnosti."

Valencia je dobila le tri od 16 ligaških tekem pod vodstvom Nevilla, skupno pa je Anglež vodil 28 dvobojev in slavil na desetih tekmah. Najhujši poraz je doživel februarja na prvi tekmi polfinala kraljevega pokala, ko je bila Bacelona boljša s kar 7:0.

Po odhodu Angleža bo naloge glavnega trenerja prve ekipe Valencie do konca sezone začasno prevzel 53-letni Pako Ayestaran, nekdanji pomočnik Rafaela Beniteza pri Valencii v obdobju od 2001 do 2004 in Liverpoolu od 2004 do 2007. Valencia je trenutno na 14. mestu v La ligi, zgolj šest točk oddaljena od območja, ki prinaša izpad iz elitne prvoligaške druščine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.