New York Knicks v naletu

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarji New York Knicks v ligi NBA nizajo odlične predstave. Na gostovanju na Floridi so z 99:89 premagali domače moštvo Orlando Magic in slavili še peto zaporedno zmago.
Oglej si celoten članek

Junak večera za New York Knicks je bil J. R. Smith, ki je 16 od svojih skupaj 21 točk dosegel v drugem polčasu in pomagal kratkohlačnikom ostati edina neporažena ekipa v ligi.

Prvi strelec večera na Floridi je bil Carmelo Anthony s 25 točkami, Raymond Felton pa je k zmagi, s katero so kratkohlačniki še tretjič v klubski zgodovini sezono odprli s petimi zaporednimi slavji, dodal 21 točk. Pri domači ekipi, ki je nastopila brez poškodovanih Jameerja Nelsona in Heda Türkoğluja, je J. J. Redick zbral 18 točk, Arron Afflalo pa 13.

V mestu angelov so do zmage v gosteh prišli tudi San Antonio Spurs, ki so v dvorani Staples Center s 84:82 ugnali Los Angeles Lakers. Danny Green je 9,3 sekunde do konca zadel pomembno trojko, ki je gostom prinesla zmago. Jezerniki so sicer še imeli možnost, da bi s trojko prišli do tretje zaporedne zmage, a Metta World Peace žoge nikakor ni znal spraviti do prvega zvezdnika domače ekipe Kobeja Bryanta.

Namesto njega je bil v poskus za tri točke prisiljen Katalonec Pau Gasol, žoga pa se je odbila od obroča. Zato pa so košarkarji iz Teksasa prišli do tretje zmage zapored; Francoz Tony Parker je zbral 19 točk, Tim Duncan 18, Green pa je končal pri 11 točkah. Pri gostiteljih je bil z 28 točkami najboljši Bryant.

Na preostalih tekmah so Charlotte Bobcats premagali Washington Wizards z 92:76 in jim prizadejali še šesti zaporedni poraz. Indiana Pacers so doma klonili proti Toronto Raptors z 72:74. Pri gostih se je s 15 točkami najbolj izkazal DeMar DeRozan, Španec José Calderón pa je k zmagi dodal trojnega dvojčka - 13 točk, deset skokov in deset podaj. Brooklyn Nets so v domači dvorani na krilih Derona Williamsa, ki je dosegel 26 točk in deset podaj, s 114:111 premagali Cleveland CavaliersSacramento Kings pa so doma s 86:103 klonili proti Portland Trail Blazers.

Liga NBA, izidi:

Charlotte Bobcats : Washington Wizards 92:76
Orlando Magic : New York Knicks 89:99
Indiana Pacers : Toronto Raptors 72:74
Brooklyn Nets : Cleveland Cavaliers 114:111
Sacramento Kings : Portland Trail Blazers 86:103
Los Angeles Lakers : San Antonio Spurs 82:84

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.