New York se ne predaja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
New York Islanders ostajajo v igri za Stanleyjev pokal.
Oglej si celoten članek

Hokejisti moštva New York Islanders so na peti tekmi finala vzhodne konference severnoameriške lige NHL premagali Tampa Bay Lightning po dveh podaljških z 2:1 in zaostanek znižali na 2:3 v zmagah. Ekipi v koronskem mehurčku v kanadskem Edmontonu igrata na štiri zmage.

Junak dvoboja je bil Kanadčan Jordan Eberle, ki je New Yorku zmago zagotovil v 13. minuti drugega dodatnega dela. Pred tem je New York povedel v 16. minuti z golom še enega Kanadčana Ryana Pulocka, ki je izkoristil prednost igralca več na ledu. Za Tampo je v 24. minuti izenačil Šved Victor Hedman.

V končnici se je Tampi nasmihal preboj v veliki finale, saj je bil Anthony Beauvillier zaradi igranja z visoko palico izključen kar za štiri minute. Kazen se je iz zadnje tretjine prenesla še v prvi podaljšek, a je izid ostal nespremenjen. Vnovič je namreč blestel ruski vratar v vrstah New Yorka Semjon Varlamov, ki je zbral kar 38 obramb. Na drugi strani je Andrej Vasilevskij zbral 22 obramb, kar priča o veliki terenski premoči Tampe.

Šesta tekma bo na sporedu v četrtek. New Yorku pa kaže vse bolje, saj je v konferenčnem finalu zaostajal že z 0:3 v zmagah, zdaj pa nepremagljiv postaja Varlamov, ki je na prejšnji tekmi za prvo zmago zbral 36 obramb.

- finale vzhodne konference:
New York Islanders - Tampa Bay Lightning  2:1 (po dveh podaljških)
(Tampa vodi s 3:2 v zmagah)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.