New York zadel 16 trojk

Foto: Žurnal24 Landry Fields (levo) in Ronnie Brewer Foto: Žurnal24 Mike D'Antoni Foto: Žurnal24 Taj Gibson in Amar'e Stoudemire (desno) Foto: Žurnal24 Amar'e Stoudemire (levo) in Taj Gibson Foto: Žurnal24 Derrick Rose (levo) in Stoudemire Foto: Žurnal24 Tom Thibodeau
V ligi NBA sta se pomerili ekipi Chicago Bulls in New York Knicks (112:120) ter Portland Trail Blazers in Oklahoma City Thunder (106:107). Pri igralcih iz New Yorka je s 30 točkami izstopal Toney Douglas.
Oglej si celoten članek
Na tekmi v New Yorku je bil prvi strelec večera domači košarkar Toney Douglas. Danilo Gallinari je prispeval še 24 točk, ekipa iz največjega ameriškega mesta pa je zadela neverjetnih 16 metov za tri točke. "Počutim se zelo samozavestnega. Vem, da lahko zadenem svoje mete. Vse, kar želim, je, da ekipa zmaguje. Vseeno mi je, ali zadenem 35 točk ali nič, samo da na koncu zmagamo," je po tekmi spregovoril navdušeni Douglas.
V prvih treh tekmah sezone so New York za tri točke metali komaj 29-odstotno, kar so močno popravili na tej tekmi. Douglas je od devetih poskusov zadel pet trojk, Danilo Gallinari in Felton pa sta zadela štiri poskuse.
Dobro je bil razpoložen tudi trener New Yorka Mike D'Antoni: "Ko vidiš, da različni igralci zadevajo svoje mete iz različnih položajev, postane veliko lažje za vso ekipo." Trener Chicaga Tom Thibideau je ob zaostanku svoje ekipe iz igre potegnil svoje prve zvezdnike Derricka Rosa, Joakima Noaha in Loula Denga. Potezo je po tekmi komentiral Noah: "Seveda sem želel biti na igrišču in pomagati soigralcem. Trener je želel s tem spremeniti potek igre. Na naslednjih tekmah moramo pokazati več energije in volje. Naloga začetne peterke je, da v obrambi odigrajo vrhunsko in s tem pokažejo moč ekipe. Tega danes nismo storili."

Pri ekipi iz New Yorka sta bila dobro razpoložena še Felton, ki je 20 točkam dodal deset podaj, in Amare Stoudemire, ki je poleg 14 točk še osemkrat uspešno skočil. Najučinkovitejši med igralci iz Chicaga je bil Derrick Rose, ki je dosegel 24 točk in 14 podal.

Na drugi tekmi med Portlandom in Oklahomo (106:107) so po podaljšku slavili slednji. Pri Oklahomi sta bila najuspešnejša Kevin Durant in Russell Westbrook, ki sta dosegla vsak po 28 točk in 11 skokov. Igralci Portlanda so imeli priložnost za zmago že v rednem delu srečanja, vendar je Brandon Roy dvakrat zgrešil. Durant in Westbrook sta zadela vsak po dva prosta meta in v drugem podaljšku svojo ekipo popeljala v vodstvo, ki so ga kljub poskusu Armona Johnosna za tri točke uspeli zadržati. Najboljši strelec ekipe Trail Blazers je bil LaMarcus Aldridge z 22 točkami, Roy pa je tekmo končal z 19 točkami.

Liga NBA:

Chicago Bulls : New York Knicks 112:120
Rose 24, Gibson, Korver 18; Douglas 30, Gallinari 24

Portland Trail Blazers : Oklahoma City Thunders 106:107
Aldridge 22, Roy 19; Westbrook 28, Durant 28

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.