Neymar kot nogometaš Barçe še čaka na prvi gol

Foto: EPA Oscar Neymar Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Alves Matuidi Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Neymar Debuchy Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Luiz Cabaye Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Neymar Cabaye Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Oscar Cabaye Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Valbuena žoga Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Marcelo Neymar Debuchy Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Grem Foto: EPA Lloris Neymar Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Neymar Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena Foto: EPA Brazilija Francija prijateljska tekma Belo Horizonte Gremio Arena
Manj kot teden dni pred začetkom pokala konfederacij so gostitelji tekmovanja Brazilci v Belo Horizonteju premagali Francijo (3:0). Varovanci Luiza Felipeja Scolarija spet niso navdušili, na koncu pa slavili z goli Oscarja, Hernanesa in Lucasa Moure v drugem polčasu. Brazilija je Francoze nazadnje premagala leta 1992 v Parizu, ko je bilo 2:0.
Oglej si celoten članek

Praznično vzdušje na prelepi Areni do Grêmio v Porto Alegreju, ki so jo pred prihajajočim pokalom konfederacij in svetovnim prvenstvom otvorili pred pol leta, ni navdihnilo reprezentantov Brazilije. Ti so po remiju z Anglijo na novi Maracani (2:2) v Riu prvič obiskali še nekdanji dom Ronaldinha, virtuoza, ki ga selektor Luiz Felipe Scolari ni uvrstil na seznam igralcev za pokal konfederacij.

Brazilcem pred otvoritveno tekmo z Japonsko (15. junija) še vedno primanjkuje nekaj prepotrebne konkretnosti okrog kazenskega prostora nasprotnika, pri čemer jim zaenkrat ne pomaga niti plejada zvezdnikov na čelu z novim nogometašem Barcelone Neymarjem

Brazilski diamant se ob Mathieuju Debuchyju ni naigral, na ne preveč kakovostni tekmi pa je moralo dobrih 50.000 gledalcev v Belo Horizonteju na vodilni zadetek čakati vse do 54. minute, ko je lepo akcijo in podajo Freda izkoristil Oscar.

Neymar brez gola, a s podajo

Zmago je na koncu še malce olepšal rezervist Hernanes, potem ko je vezist Lazia v kazenskem prostoru pričakal povratno žogo Neymarja in zadel s pomočjo vratnice. Neymar je ob mešani reakciji občinstva zelenico zapustil tik pred koncem rednega dela, na svoj prvi gol po objavi prestopa k Barçi pa bo moral zdaj počakati vsaj še do sobotne tekme.

Globoko v sodnikovem podaljšku je Debuchy pokosil Marcela in zakrivil najstrožjo kazen, ki jo je brezhibno izkoristil Lucas Moura. Nekdanji član São Paula je vratarja Huga Llorisa poslal v eno, žogo pa v drugo smer.

Po dolgem času premagali "velikana"

Slavje nad enim od velikanov evropskega nogometa je imelo tudi velik simbolni pomen − kot maščevanje za finale SP leta 1998, ko je Francija na Saint-Denisu povsem povozila karioke (3:0), četrtfinale SP 2006, ko je bilo 1:0, Brazilci pa so zares veliko evropsko državo nazadnje premagali davnega leta 2009.

"La Canarinha" je takrat premagala Anglijo (1:0), tudi po povratku selektorja Luiza Felipeja Scolarija pa so bili velikani zanjo zakleti. Anglija jih je premagala na Wembleyju in remizirala na Maracani, Brazilci pa so remizirali tudi z Italijani, Rusi in ČilenciDo nedeljske tekme so uspeli premagali zgolj Bolivijo.

Prijateljska tekma, Belo Horizonte (Arena do Grêmio):

Brazilija : Francija 3:0 (0:0)
Oscar (54), Hernanes (85), Lucas Moura (90)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.