Neymarju zaplenili premoženje

Foto: EPA
Foto: EPA
Brazilske oblasti so zasegle več kot 40 milijonov evrov vredno premoženje nogometnega zvezdnika Neymarja.
Oglej si celoten članek

Neymar je v šestih brazilskih mestih ostal brez zasebnega letala, jahte, bančnih računov in nepremičnin. S tem želi država pokriti davčni dolg v višini 192 milijonov realov (42,5 milijona evrov).

Neymar naj bi skupaj z družino med letoma 2011 in 2013 utajil davke v višini 14,1 milijona evrov, brazilske oblasti pa so se odločile za zaseg trikratne vrednosti dolga, saj tako narekuje tamkajšnja davčna zakonodaja.

Preiskujejo tudi Španci

Pod drobnogledom je trenutno tudi Neymarjev prestop iz Santosa v Barcelono. Katalonci naj bi del denarja od prestopne pogodbe plačali določenemu marketinškemu podjetju, zaradi česar so bili deležni davčnih olajšav.

Neymarjevi odvetniki obtožbe zanikajo, zaradi domnevne davčne utaje pa proti zvezdniku Barcelone poizveduje tudi špansko pravosodje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:21 16. Februar 2016.

    To bi morali narediti tudi pri nas.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.